Školarci Prehrana školarca 24. lipnja 2016.

Svi volimo tjesteninu: Fusilli s tikvicama i finim travama

Tjestenina s tikvicama
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tjestenina je uvijek dobro rješenje kada je riječ o ljetnim obrocima. Kombinirajte ju danas sa sezonskim povrćem, maslinovim uljem i začinskim biljem

Sastojci:

  • 400 grama tjestenine eliche ili fusilli
  • 2 tikvice
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 60 grama parmezana
  • sol
  • svježi timijan

Priprema:

1. Fusilli su vesela i dekorativna tjestenina, a zbog oblika upijaju dosta umaka. Kuhajte ih u vreloj i posoljenoj vodi.

2. Tikvice operite i narežite na ploške. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.

3. U tavu ulijte malo maslinova ulja, stavite češnjak, koji ste lagano zgnječili dlanom. Ne morate ga čistiti jer će ljuskice i komadi dati jelu rustikalan izgled.

4. Na ulje koje je poprimilo arome češnjaka dodajte narezane tikvice, posolite i kratko ih dinstajte.

5. U međuvremenu procijedite fusille i premjestite ih u tavu s tikvicama koje su već pri kraju. Podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine. Promiješajte te ostavite da se okusi prožmu, a tjestenina kuhana al dente upije ostatke

6. Pospite listićima timijana i krupno ribanim parmezanom. Protresite.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.