Školarci Škola 04. rujna 2018.

Foto: 5 jednostavnih navika koje olakšavaju školska jutra

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Početak školske godine pokucao nam je na vrata, a osim standardnih priprema i opremanja naših školaraca, dobro je znati i neke konkretne navike koje će klincima, ali i vama olakšati užurbana školska jutra

Mama Emily Loeffelman na svom blogu podijelila je nekoliko savjeta kojima planira poticati samostalnost i samopouzdanje svog dječaka koji ove godine kreće u prvi razed i učiniti svima školsku jutarnju rutinu jednostavnijom!

1. Pripreme obavite večer prije

 

A post shared by emily (@emilyloeffelman) on

Od međuobroka do odjevnih kombinacija - dobra organizacija večer prije čini jutro kasnije puno jednostavnijim, kako za nas tako i za klince. Ove godine planiram unaprijed! Večer prije ćemo zajedno odabrati odjeću i složiti njegov ruksak zajedno s drugim potrebnim stvarima. 

Možda te zanima... Učiteljica savjetuje kako pripremiti prvašića za školu Školarci

2. Pomognite djetetu isplanirati odjevnu kombinaciju na vrijeme

 

A post shared by emily (@emilyloeffelman) on

Nedavno smo došli do te faze u kojoj moj sin obožava sam planirati svoje odjevne kombinacije. Kako bi to prošlo što jednostavnije i kako bi izbjegli nepotrebne ispade bijesa oko izbora odjeće - odlučila sam da ćemo nedjeljom isplanirati odjevne kombinacije za cijeli tjedan. Na vješalice sam zalijepila papiriće na koje sam napisala dane u tjednu što će nam olakšati cijeli proces, ali i pomoći njemu naučiti čitati i prepoznati dane u tjednu.

5 razloga zašto je rutina važna za malu i veliku djecu

3. Stavite stvari na mjesto vidljivo djeci

 

A post shared by emily (@emilyloeffelman) on

Već sam prije primijetila da, ako su stvari vidljive mom sinu - prije će se sam angažirati oko njih i prije će ga zainteresirati. Ove godine, odlučila sam u njegovu sobu staviti stalak za odjeću, koji je u savršenoj razini za njega i na koji jednostavno može objesiti svoju jaknu, ruksak ili kapu. Stalak ne mora nužno biti u dječjoj sobi, ali važno je da bude na razini na kojoj će djeca lako dosegnuti do stvari, bez da svako malo čujete: "Mamaaa!"

Možda te zanima... 16 trikova za dizanje malih spavalica iz kreveta ujutro Školarci

4. Vodite jutarnju listu provjere (za dijete, ali i za sebe)

Kako biste bili sigurni da dijete nije ništa zaboravilo, ali ni da vi ništa niste zaboravili - jutarnja lista provjere jako je korisna navika! Napišite jutarnje obaveze kronološkim redom, primjerice: obavljanje wc-a, odijevanje, doručak, pranje zubi itd. Listu možete sami napisati ili je isprintati, a uvijek ju možete i nacrtati ako mislite da će djetetu to biti zabavnije. U svakom slučaju, u našem domu, jutarnje liste su zaista korisna i zabavna pomagala koja nam svima pomažu

Možda te zanima... 11 pozitivnih roditeljskih tehnika za isprobati prije doručka Roditelji

5. Napravite doručak večer prije

 

A post shared by emily (@emilyloeffelman) on

Zajedno s pripremom svega drugoga, doručak napravljen unaprijed uvelike olakšava naša jutra. Naši favoriti uključuju domaću granolu, hladnu zobenu kašu i palačinke koje punimo ujutro, slatkim ili slanim punjenjem. 

Naoružani ovim planovima, sigurna sam da će početak školske godine biti relativno glatka promjena - za sve nas!

dječak ruksak Možda te zanima... 4 razloga zašto izlazak iz kuće s djecom tako dugo traje Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.