Školarci Slobodne aktivnosti 29. kolovoza 2023.

Prva knjiga za djecu Jamieja Olivera Olivera 'Billy i divovska pustolovina' stigla u Hrvatsku

Foto: DPA/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U Hrvatskoj je izašao prvi roman za djecu poznatog chefa Jamieja Olivera, "Billy i divovska pustolovina". Knjigu je objavila izdavačka kuća Mozaik knjiga, prijevod na hrvatski potpisuje Irena Jakelić, a roman je ilustrirala Mónica Armiño.

Jamie Oliver, jedan od najpoznatijih autora i kuhara današnjice, sastavio je savršen recept za debitantski dječji roman: Zrnca avanture, dašak prijateljstva, prstohvat misterije i PUNA ŽLICA čarolije…

Billy i njegovi prijatelji znaju da je Vodopadna šuma teritorij u koji ne trebaju zalaziti; glasine kruže da su se ondje nekoć zbili neobični događaji i nitko iz njihova mjestašca već desetljećima onamo nije kročio nogom…

Možda te zanima... Zašto je za djecu bolje da im tate čitaju priče za laku noć? Vrtić

No kada otkriju tajni put u šumu, Billy i njegovi najbolji prijatelji Anna, Jimmy i Andy ne mogu se oduprijeti iskušenju i odluče je malčice istražiti! Ubrzo će otkriti kako šuma vrvi magijom i kako u njoj živi mnoštvo neobičnih stvorenja, uključujući i zajednicu vilenjaka kojima je potrebna njihova pomoć!

Nešto se neobično zbiva u šumi. Sve je oko nas međusobno povezano i u ravnoteži zbog Ritma prirode, a s Ritmom nešto nije u redu… Mogu li Billy i njegovi prijatelji otkriti što je pošlo po krivu i ispraviti to prije nego što bude prekasno?

 | Author: Mozaik knjiga Foto: Mozaik knjiga

„Dok je grlio stablo, Billy je osjetio kako mu je tijelom prostrujao nekakav neobičan osjećaj – poput statičkog šoka kad dotakneš balon i naježiš se, a kosa ti se digne, ili poput pucketanja koje osjetiš u zraku prije groma – samo na sekundu, a zatim je nestao. ‘Jeste li vi to osjetili?’ upitao je Billy prijatelje. Billyjevi prijatelji djelovali su zbunjeno. A možda je on to samo umislio…?“

Jamie Oliver globalni je fenomen u zagovaranju dobre hrane. Prodao je 48 milijuna kuharica širom svijeta. Počeo je kuhati u pubu svojih roditelja (što je bila inspiracija za Velikog diva u ovoj knjizi!) s osam godina. Kad je napustio školu, započeo je karijeru chefa koja ga je dovela do River Caféa, u kojem ga je zapazio jedan televizijski producent.

Ilustratorica Mónica Armiño objavila je nekoliko knjiga s raznim izdavačima i agencijama u Europi i SAD-u. Također radi u industriji animacije te oblikuje likove, ilustrira pozadine i umjetnički oblikuje boje i teksture u filmovima i televizijskim serijama za predškolce, kao što je nagrađivana Puffin Rock. 

Možda te zanima... Ovih 5 domaćih slikovnica oduševit će vas, rasplakati, nasmijati... Školarci
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tacoyix

    My last month paycheck was for 11000 dollars… 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. .> .for more info open web—pay.salary49

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.