Trudnoća Porođaj 24. veljače 2019.

10 trenutaka koje moraš fotkati na bebin prvi dan

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neki obavezni trenuci koje većina novih roditelja snimi nakon rođenja djeteta uključuju prve susrete članova obitelji s bebom kao i prve bebine trenutke u rodilištu, a mi donosimo još nekoliko slatkih ideja za prve uspomene koje ćeš cijeniti zauvijek

Dok se pripremaš za bebino rođenje, vjerojatno sanjaš o tome kako će tvoja bebica izgledati - zamišljaš prvo upoznavanje, uzbuđenje, prve reakcije, znatiželju pa čak i zbunjenost.

Beba novorođenče porod Možda te zanima... Kako izgleda beba nakon poroda? Trudnoća

I dok su prvi trenuci susreta članova obitelji s bebom te bebini prvi trenuci u rodilištu obavezne fotografije, mama dvoje djece i profesionalna fotografkinja Juli Wiliams podijelila je još nekoliko savjeta za nove roditelje kad su u pitanju prve bebine uspomene.

Prvo upoznavanje obitelji s bebom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L o r i 💋 L a r s o n (@lori_larson) on

Bake i djedovi su vjerojatno jedini ljudi koji se novoj bebi veselo jednako kao i ti i tvoj partner. Bez obzira radi li se o njihovom prvom ili desetom unuku ili unuci - predivno je vidjeti svoje roditelje kako koračaju u svoju nevjerojatnu ulogu bake i djeda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nicole gonzalez (@lilliesandleon) on

Jednako vrijedi i za stariju djecu ukoliko ih imaš jer su prvi susreti starije braće i sestara s bebom zaista čarobni!

Možda te zanima... Foto: Kako izgleda prvi susret braće i sestara s bebom? Trudnoća

Prvi bebini trenuci

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Embrace Birth Services (@embracebirthservices) on

Uživaj u bebinom prvom zijevanju i spavanju, sačuvaj te neprocjenjive trenutke zauvijek. 

Otkrivanje imena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMBER FILLERUP CLARK (@amberfillerup) on

Ako još nisi otkrila ime bebe široj obitelji i prijateljima, fotografija koja objavljuje ime odlična je ideja. Čak i ako svi znaju kako se bebica zove, ovakva fotka može biti super uspomena na bebino prvo predstavljanje

Možda te zanima... Iznenađenje za baku u rodilištu: Tajna nije bila samo bebin spol! Roditelji

Prvo hranjenje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brittany Pedersen ✨🦋🍷 (@brittany.pedersen15) on

Bez obzira dojiš li ili hraniš bočicom - fotografija prvog hranjenja uspomena je koju ćeš zauvijek cijeniti i koja će te podsjetiti na prvo stvarno povezivanje s bebom i bliskost koju ste stvorile tijekom hranjenja. 

Mama i beba

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Savannah Richardson (@savvyrichardson) on

Iako zvuči poprilično očito, ali čim se beba rodi - svi će usmjeriti svoju pažnju prema njoj. I koliko god su posebne prve bebine fotografije, nemoj zaboraviti pitati nekoga da te snimi s bebom. Garantiram da je to fotografija koju ćeš cijeniti zauvijek!

Monet Nicole - Birthing Stories Možda te zanima... FOTO: Prvi susret mame i bebe nakon rođenja Trudnoća

Tata i beba

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kayleigh Crouse-Bundick (@kayleigh_briana) on

Nema ništa ljepše nego vidjeti svog partnera kako postaje otac. Taj trenutak kada prvi put primi bebu u naručje, ta snažna sila koje povezuje tatu sa svojim djetetom. Snimi njihov prvi zajednički trenutak. 

Koža na kožu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doula Care Edmonton (@doula_care_edmonton) on

Držanje novorođene bebe u klokan njezi dokazano je kao jedna od većih prednosti nakon rođenja: od toga da stabilizira otkucaje srca i disanje, povećava vrijeme provedeno u dubokom snu te smanjuje plakanje - kontakt koža na kožu može biti jedan od prvih povezujućih trenutaka koji dijeliš sa svojom bebom. A koji je bolji način za uhvatiti ljubav između mame i bebe nego zauvijek sačuvati tu prvu vezu izvan utrobe?

Prvo povijanje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridget Schwegman (@shotsbybridge) on

Čak i godinama kasnije, nikad nećeš zaboraviti kako je savršeno tvoja beba izgledala sva sitna i zamotana. Nema ništa savršenije nego vidjeti svoju uspavanu bebu koja spava tako spokojno

Sićušni bebini detalji

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Alexander Photography (@ashleyalexanderphotography) on

Mali, sićušni, naborani prstići na rukama i nogama postat će punašni, aktivni i ljepljivi prstići prije nego trepneš. Nemoj zaboraviti snimiti te predivne detalje zbog kojih su novorođene bebe toliko neodoljive. Tijekom bebinog prvog dana, snimi njezin prekrasni maleni nosić, savršeni profil, predivne madeže, mrlje ili pjegice - sve detalje koji tvoju bebu čine toliko jedinstvenom!

Možda te zanima... Prvi sati života: Preslatke novorođene bebe Beba

Tvoj pogled na bebu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isla Elizabeth (@islaliz) on

I napokon - nemoj zaboraviti fotografirati bebu iz svoje perspektive. Iskreno, nitko neće moći snimiti fotografiju toliko punu emocija kao ti. Tvoja beba bit će ovako malena jako kratko, ali imati zauvijek te prekrasne uspomene koje će te podsjetiti na ovo razdoblje je zaista neprocjenjivo. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.