Trudnoća Porođaj 25. veljače 2022.

Mama otkrila neobičnu posljedicu porođaja o kojoj se rijetko priča

Foto: TikTok snimka zaslona ;Mama je pokazala popucale kapilare na licu nakon poroda i šokirala pratitelje
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama je pokazala popucale kapilare na licu nakon poroda i šokirala pratitelje

Žene se u trudnoći suočavaju s brojnim tegobama; bolovima u križima, mučninama, umorom, a mnoge i s proširenim venama. Osim proširenih i istaknutih vena, česte su i popucale kapilare što je normalna pojava na tijelu nakon poroda.

Mama po imenu Yelena odlučila je podijeliti svoje iskustvo porođaja, a na društvenoj mreži je otkrila da su joj tijekom poroda popucale kapilare na licu i u očima.  Svoje je iskustvo otkrila u videu objavljenom na TikToku, a pratitelji su ostali zaprepašteni viđenim - lice i oči su joj bili u potpunosti crveni i prekriveni popucalim kapilarama, a na pojedinim dijelovima lica imala je i podljeve, piše New York Times.

Novopečena mama u videozapisu priznaje da se šokirala se svojim odrazom u ogledalu nakon rođenja sina te da nije znala da se pucanje kapilara često događa tijekom poroda. Naime, napor tiskanja tijekom prirodnog porođaja doveo je do pucanja krvnih žila. Zabrinuta mama u jednom komentaru je napisala: "Prvih nekoliko dana bojala sam se pogledati u ogledalo. Nikad nisam vidjela ništa slično."

@yelenaa.x

it was alll worth it🥺👼🏼❤️

♬ Infinity - Jaymes Young

Naglasila je da su sve ne neugodne promjene koje je doživjela bile vrijedne njenog djeteta. Pratitelji su iskazali šok i nevjericu takvim raspletom događaja, a video je pregled preko 600 tisuća puta. Jedan ju je pratitelj upitao: "Oči? Je li to nešto što se može dogoditi nakon poroda?"

"Da, to je definitivno nešto što se može dogoditi od tiskanja, a dogodilo se upravo meni. Pokazat ću ti sliku, ali nemoj se bojati jer je bilo jako loše", uzvratila je Yelena. Također je napomenula da su posljedice nestale nakon dva tjedna. U šali je dodala: "Dakle definitivno nemam onu slatku bolničku fotografiju sa svojom bebom."

@yelenaa.x Reply to @aaaa.215 ♬ original sound - YELENA

Možda te zanima... Znanstvenici: Porođaj je za tijelo teži i naporniji od maratona! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.