Trudnoća Trudnica 9533 prikaza 08. listopada 2017.

Zlatna pravila kod odabira imena za bebu

dječja imena
Shutterstock

Većini roditelja, posebno onima koji će to postati po prvi put, odabir imena za dijete predstavlja pravu slatku muku. No, često budući roditelji ne uspijevaju se usuglasiti oko imena. Konkretna pravila ne postoje, ali ipak bi se trebalo pridržavati nekih nepisanih odrednica

Ako ste u iščekivanju prinove i još se niste odlučili za ime, pogledajte ovih pet savjeta.

1. Kako biste izbjegli poteškoće pri izgovoru samog imena i prezimena pazite da posljednje slovo imena nije isto kao prvo slovo prezimena.

Možda te zanima... 3 razloga za i protiv objave imena bebe prije rođenja Trudnoća

2. Ime treba odgovarati uz prezime, stoga vodite računa da ime i prezime melodično zvuče zajedno. Pravilo je da uz dugačko prezime ide kratko ime i obrnuto.

3. Ne pristajte na kompromise prijatelja i obitelji. Iako bi možda vaša majka ili otac željeli da se njihovo unuče zove po djedu ili baki, budite svjesni da je to vaše dijete, a samim tim i vaš odabir i vaša odluka (i vašeg partnera naravno).

beba košara Možda te zanima... 10 najpopularnijih imena u Hrvatskoj prošle godine Roditelji

4. Ako ste neodlučni, sastavite listu imena pa svaki dan precrtajte po jedno ime dok ne dođete do onog pravog, koje će se svidjeti vama i vašem partneru.

5. Oprezno s jedinstvenim, originalnim i stranim imenima jer, iako je lijepo da vaše dijete ima unikatno ime, ipak ga ono mora nositi čitav život, uključujući u pubertetu.

bebe Možda te zanima... Značenja najpopularnijih dječjih imena Roditelji
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.