Trudnoća Trudnica 01. lipnja 2018.

Brigitte Nielsen očekuje peto dijete u 54. godini

Foto: Instagram/realbrigittenielsen
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Slavna glumica sretnu vijest i trudničke fotografije objavila je na društvenoj mreži, a već ima četiri odrasla sina

Brigitte Nielsen ovaj tjedan objavila je na svom Instagram profilu da je trudna i svima pokazala sreću i trudnički trbuščić. "Obitelj postaje veća", napisala je uz prvu fotografiju. Velika zvijezda osamdesetih ima 54 godine i četiri odrasla sina.

Brigitte je poznata po filmovima iz osamdesetih poput "Crvena Sonja", "Beverly Hills Cop II", a svi ju pamte po ulozi u filmu "Rocky" u kojem je glumila sa Sylvesterom Stalloneom. Udavala se pet puta, a sa sadašnjim suprugom 39-godišnjim Mattijom Dessijem u braku je od 2006. i to im je prvo dijete.

trudnice Možda te zanima... Je li lakše zatrudnjeti u dvadesetima, tridesetima ili četrdesetima? Trudnoća

Danska glumica i model je samo jedna u nizu zvijezda koje su u posljednje vrijeme objavile trudnoću u kasnijoj dobi. Prošle godine pjevačica Janet Jackson rodila je prvo dijete u 50. godini. U travnju ove godine, 48-godišnja glumica Rachel Weisz, objavila je ona i suprug, 50-godišnji glumac Daniel Craig očekuju prvo zajedničko dijete. Sve više i muškaraca dobiva djecu u zrelim godinama. 

muškarac, otac, djed, beba Možda te zanima... Je li muškarac u pedesetima prestar za dijete? Trudnoća

Prednosti "kasnog" majčinstva

No, bez obzira na određene veće rizike, trudnoća i porođaj u ovoj dobi mogu proći bez ikakvih problema, posebno ako majka vodi brigu o sebi i svom zdravlju. Psihologinja Natalija Stanković kaže da je zanimljivo naglasiti da prirodna medicina, za razliku od konvencionalne, godine starosti majke uopće ne smatra faktorom rizika.

"Iskustvo majčinstva za svaku ženu je jedinstveno i posebno, no ipak možemo naći određene sličnosti među majkama koje su to postale u kasnijoj životnoj dobi. Većina njih kao prednosti "kasnog" majčinstva navest će svjesnost i zrelost s kojom su odlučile o trudnoći i preuzele ulogu majke te mudrost, sigurnost i samopouzdanje koje imaju u toj ulozi. One obično dobro poznaju sebe i dobro se osjećaju same sa sobom. Žene koje se odlučuju na trudnoću u kasnijoj životnoj dobi svjesnije su rizika koje ona može donijeti tako da više obraćaju pažnju na svoje zdravstveno stanje i ozbiljnije se pripremaju za trudnoću. No valja napomenuti da ta ista činjenica kod nekih majki uzrokuje dodatnu brigu, strahove i stres."

par trudnoća ljubav partnerstvo Možda te zanima... 9 najvećih rizika kasne trudnoće Trudnoća

"Nadalje, majke koje rađaju kasnije, su vjerojatno imale vremena posvetiti se karijeri te steći i određenu materijalnu ili financijsku dobrobit pa se i u tom smislu osjećaju sigurne. Možda su zadovoljile do tada i neke druge svoje potrebe, za druženjem, putovanjima i 'proživjele' život te se sada mogu 'mirno' posvetiti majčinstvu i bolje uskladiti uloge koje u životu imaju – poslovne, majčinske, partnerske, obiteljske i druge", objasnila je Natalija Stanković, prof. psihologije.

Možda te zanima... Otkrivena zanimljiva prednost trudnoće nakon 35-e Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.