Trudnoća Trudnica 07. travnja 2022.

Burna rasprava na internetu: Muškarac u autobusu odbio prepustiti mjesto trudnici

Trudnica u autobusu
Foto: shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Nije moj problem što je trudna, a ne može si priuštiti automobil."

Anonimna žena je na Redditu pokrenula temu prepuštanja mjesta trudnicama u javnom prijevozu. Tema je vrlo brzo privukla brojne korisnike koji su spremno podijelili svoja mišljenja.  

Žena je u objavi na forumu objasnila što joj se dogodilo visokom stupnju trudnoće te se zapitala je li njezina reakcija u tom trenutku bila ispravna. Naime, u 8. mjesecu trudnoće uskraćeno joj je mjesto u autobusu jer je jedan muškarac koristio upravo to slobodno mjesto za odmaranje ruke. 

Otkrivši da je u trenutku te situacije bila u osmom mjesecu trudnoće, dodala je: “Svakodnevno se vozim javnim prijevozom na posao. Uvijek sam iscrpljena jer moram raditi i u visokom stupnju trudnoće. Svakodnevno se vozim autobusom na posao i često je krcat, ali imam dovoljno sreće da ponekad ljudi dobrovoljno ponude svoja mjesta", napisala je žena.

Možda te zanima... Mama pokazala kako zapravo izgleda život s četvero djece i izazvala raspravu Roditelji

U srijedu je otišla sjesti na jedno prazno mjesto u autobusu, ali tamo je sjedio muškarac u poslovnom odijelu s drugom rukom naslonjenom na praznom sjedalu. "Ispričala sam se i zamolila ga da makne ruku kako bih mogla sjesti, no on mi je kratko dobacio da je sjedalo zauzeto", nastavila je.

"Upitala sam ga kako može biti zauzeto kad nitko ne sjedi, a on mi je odgovorio da je njegova ruka na tom mjestu. Nasmijala sam se, misleći da se gospodin šali, ali muškarac je i dalje odbio maknuti svoju ruku. Objasnila sam mu da sam trudna i umorna, a on mi je oštro uzvratio da moja trudnoća nije njegov problem. U tom trenutku sam zaista izgubila živce, noge i leđa su me boljele i odlučila sam sjesti na njegovu ruku. Muškarac se tada "prestrašio" i pokušao brzo maknuti ruku, vičući na mene, na posljetku se dignuo i otišao u drugi dio autobusa."

Kad je došla kući, ispričala je suprugu što se dogodilo, no nije naišla na podršku. Suprug joj je rekao da se ponijela neprimjereno te da nije trebala to učiniti. "Rekao mi je da je to bilo potpuno neprikladno unatoč tome što sam rekla da sam umorna od stajanja i da očajnički moram sjesti", napisala je. S druge strane, ova je trudnica naišla na veliku podršku na društvenim mrežama.

Možda te zanima... Žustra rasprava na društvenim mrežama: Jesu li danas djeca razmaženija od djece iz 70-ih i 80-ih? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.