Vrtić Igre za djecu 07. prosinca 2018.

Dječji vodič za Advent: Split, Rijeka, Osijek, Dubrovnik, Varaždin

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Advent je vrijeme u kojem se priprema za Božić, ali i koji nudi puno događaja i veselja u mnogim mjestima i gradovima u cijeloj zemlji. Pogledali smo što se nudi po cijeloj zemlji i napravili vodič za djecu i roditelje

Split

"Zimski akvarel" naziv je za adventske i božićne svečanosti koje će trajati sve do 7. siječnja 2019. Kao i prošlih godina i ove godine će Splićani i njihovi gosti moći uživati u mnogim događanjima na nekoliko mjesto. Poznate "splitske kućice" na gradskim trgovima i Rivi nude veliki izbor hrane i pića, ali i mjesto gdje možeš naći prigodne božićne ukrase i suvenire. Glavi program za djecu i mlade održava se na Đardinu, pravi božićni kutak uveličan je šarenim i božićnim ukrasima, na kojem će se održati puno glazbenih, plesnih i dramskih programa. Subota je rezervirana za dječje programe, a svake nedjelje će se održavaju koncertni programi različitih orkestara i zborova duhovne i klasične glazbe. 

 | Author: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Svaki radni dan od 10 do 13 sati događaju se različite priredbe za djecu poput "Božićne bajke Ivice i Marice" (božićne priredbe, čitanje priče, izrada blagdanskih kolačića). Subotom i nedjeljom u tom terminu bit će održani različiti koncerti koji su namijeni djeci. Na istom prostoru od utorka do petka u 18 sati održavaju se različiti koncerti u kojem će moći uživati cijela obitelj.

Možda te zanima... 8 tipova mama na Božić: Koja mama si ti? Roditelji

Rijeka

Riječani su ove godine veličanstveno započeli Advent, upaljeno je 16 kilometara božićnih lampica na Trsatu. Posjetitelji mogu uživati u živim jaslicama i klizati bajkovitim klizalištem s najljepšim pogledom na Trsatu, a tu je i klizalište Morska pahuljica na Gatu Karoline Riječke.

Božićni ugođaj na Korzu i ove je godine uljepšao vlakić Djeda Mraza koji besplatno vozi užim centrom grada do 13. siječnja iduće godine. Velika novost je i "Advent u tunelima" koji se održava u Riječkom tunelu. A tu je zanimljiv program s različitom sajamskom ponudom, ali i različitim programima za djecu. Pozornica na Korzu također će biti većim dijelom biti namijenjena za dječje programe. 

 | Author: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Osijek

"Advent u Osijeku" traje do 31. prosinca. Najveći božićni sajam održava se u bajkovitim uređenom Parku kralja Petra Krešimira IV. gdje svi mogu u gastronomskoj ponudi. Djeca se ponovno mogu voziti u "Božićnoj bajci u Osječkom tramvaju", uveseljavaju ih Pahuljica i Vilenjaci, a svaki mali putnik dobit će poklon od Djeda Mraza.

 | Author: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U Tvrđi se održavaju različite radionice za djecu uz izradu božićnih ukrasa, radionice plesa i pisanja pisama te pričanje priča za djecu u društvu božićnih vilenjaka. Mališani mogu napisati pismo Djedu Božićnjaku i ubaciti ga u poseban poštanski sandučić.

Možda te zanima... Advent djecu uči strpljivosti, ali to ne moraju biti pokloni Vrtić

Dubrovnik

"Advent u Dubrovniku" trajat će do 2. siječnja. Većina događanja zbiva se u staroj jezgri, a dječji program se većinom održava u Uvali Lapad, gdje su smješteni klizalište i vlakić. Ispred crkve Sv. Vlahe održavaju se zanimljivi koncerti i različita događanja:

9. prosinca u 11 sati - Torta party

16. prosinca u 11 sati - Božića bajka

23. prosinca u 17 sati - Žive jaslice na Stradunu

31. prosinca u 12 sati - Dječji doček nove godine

 | Author: Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Možda te zanima... Ipak je istina! Manje igračaka za Božić djecu čini sretnijima Vrtić

Varaždin

Barokni grad odlučio je ove godine da sve bude koncentrirano oko Starog Grada. Veselo je u Kući Djeda Mraza, koja se ove godine preselila na Stari grad, a u kojoj će nakon Svetog Nikole (6.12.) i Djed Mraz boraviti od 13. do 30. prosinca. Klizalište s ledenim toboganom također se nalazi u Starom gradu. 

7. prosinca od 10 do 13 i od 17 do 19 sati - Sveti Nikola na Starom gradu

8. prosinca u 10 sati - Varaždinske mažoretkinje na Trgu kralja Tomislava

8. prosinca u 19 sati - Paljenje adventske svijeće, nastup zbora Via iz Župe sv. Vida ispred Katedrale

15. prosinca u 10 sati - Štigleci (Trg kralja Tomislava) 

15. prosinca u 11 sati - Koncert "Društvo naša djeca" na Stančiću

15. prosinca u 18.30 sati - Paljenje treće adventske svijeće ispred Katedrale

22. prosinca u 18 sati - Puštanje lampiona dobrih želja na Stančiću

22. prosinca u 18.30 sati - Paljenje četvrte adventske svijeće

Možda te zanima... Zašto Sveti Nikola voli čizmice: Priče za djecu o omiljenom zaštitniku Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.