Vrtić Igre za djecu 18. rujna 2018.

Kad organizirate rođendanski party ovih 5 savjeta svakako uzmite u obzir

Foto: Freepik

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Najbolji rođendani ne moraju biti i najskuplji. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako uz malo mašte i kreativnosti organizirati najbolji ročkas za svog mališana

Proslava dječjeg rođendana veliki je događaj kako za dijete tako i za roditelje. Svi žele da bude savršen i ostane u dugom sjećanju. Ovisno o tome kojem godišnjem dobu dijete "pripada" i koliko godina slavi osmislite temu, pozivnice i ostale neizbježne potrepštine za najbolji rođendanski party ikad!

Korak 1. Odlučite se za temu

Hoće li ove godine tema rođendana biti popularni superheroji poput Supermana i Batmana? Ili pak omiljeni animirani likovi poput Maše i Medvjeda, Mikija Mausa ili Ninjaga? Djeca su uglavnom prilično specifična kad je riječ o tome kako žele da im torta izgleda ili koja rođendanska tematika mora biti. Pritom imajte na umu činjenicu da na stranicama poput Pinteresta imate pregršt DIY projekata, odnosno načina na koje sami možete izraditi maske, ukrase, šešire i slične stvari, ovisno o rođendanskoj temi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Woonderland (@woonderland.nl)

Korak 2. Krenite s pozivnicama!

Umjesto kupovanja pozivnica, povoljnije, osobnije i kreativnije bilo bi da napravite pozivnice sa svojim djetetom. Sve što vam treba su kolaž papir u boji, ljepilo i flomasteri/bojice te malo kreativnosti. Vaše dijete može oslikati svoj dlan na pozivnici ili izraditi cvjetiće, oblake, sunce, srce i ostale oblike, koje zajedno možete lijepiti na pozivnice. Tako će svaki gost dobiti personaliziranu pozivnicu za najbolji rođendanski party!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jen Moss (@moss.ink)

Korak 3. Isplanirajte rođendanski jelovnik    

Djetetov rođendanski jelovnik ne bi trebao biti kompliciran. Sendviči, grickalice, sokovi i torta najbolji su način kako zadovoljiti male goste. Ako imate dodatnog vremena, možete napraviti i cake pops, koji su zbog svog šarenog izgleda velika atrakcija na rođendanima. Pritom možete sami oblikovati kuglice ili smjesu izliti u silikonski kalup i staviti da se peče. Kad je riječ o sendvičima, šunka, sir, namaz, krastavci i rajčica siguran su pogodak, ali pritom radite male sendviče kako bi djeci bilo lakše držati ih i jesti jer teško da će svaki put sjesti i jesti. Od grickalica su najpopularniji čips i smoki poput Lino flipsa, a kad je riječ o sokovima, možete se potruditi pa u blenderu izmiksati voće uz dodatak vode, ili ako za to nemate vremena, kupite u dućanu sokove s većim udjelom voća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jessica • Celebration Stylist (@celebrationstylist)

Korak 4. Pobrinite se za glazbu

Svi klinci vole glazbu pa je tako glazbena playlista neizbježan sastojak svakog dobrog partyja. Stavite na USB neke pjesme koje slavljenik/ica voli, ali dodajte i hitove Taylor Swift i sličnih glazbenika koji su iznimno popularni među mlađim generacijama i čiji tekstovi nemaju neprikladan sadržaj.

Korak 5. Organizirajte društvene igre

Što je rođendan bez društvenih igara? Pritom ne mislimo na Monopoly, nego na igre u kojima može sudjelovati i desetoro djece. Naravno, neke od njih ovise i o godišnjem dobu, ali ove su tri svakako među najpopularnijima:

Pinjata

Nijedna rođendanska zabava ne može biti potpuna bez Pinjate. Možete ju kupiti, a možete ju napraviti i sami tako što ćete izrezati novine na trake te ih umočiti u tijesto od brašna i vode pa ih lijepiti na prethodno napuhani balon (što veći, to bolji). Kada to napravite, pustite da se trake potpuno osuše te onda probijte balon iglom, kako bi unutrašnjost bila spremna za punjenje slatkišima i konfetima. Pinjate izvana ukrasite kolaž papirom, nacrtajte oči i usta, a potom djetetu stavite povez na oči i dajte mu štap. Svako dijete ima pravo jednom udariti pinjatu, sve dok ju netko ne probije. Pritom, kao sigurnosnu mjeru, držite drugu djecu sa strane kad netko zamahuje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LAURE (@promenade_uae)

Ne ispuštaj balon!

Za ovu igru potrebno je opskrbiti se velikim brojem balona koje ste prethodno napunili vodom. Oni mogu biti manjeg ili srednjeg oblika jer će inače djeci biti preteški za dodavanje s obzirom na to da su puni vode. Ono što klinci trebaju raditi je međusobno si dodavati balon, sve dok jednom od njih balon ne ispadne ili pukne. Igra se igra sve dok ne dobijete pobjednika, kojeg treba čekati nekakav oblik nagrade.

Lov na blago

Uzmite kutiju, ukrasite ju tako da izgleda poput škrinjice te u nju stavite male darove poput tetovaža, ogrlica, narukvica, slatkiša i sakrijte ju na neko tajno mjesto. Nakon toga sakrijte tragove koji će voditi do blaga po vašem stanu, kući ili dvorištu te podijelite djecu u dvije do tri grupe. Svaka od grupa mora dobiti nekoliko kartica sa zagonetkama koje im daju rješenje gdje se nalazi sljedeći trag. Pobjednička je grupa prva koja riješi sve zagonetke i dođe do blaga!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.