Vrtić Igre za djecu 20. ožujka 2020.

Zatvaraju se dječja igrališta u Zagrebu: 'Ovo nisu praznici'

Foto: Emica Elvedij/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bojim se da nismo do kraja shvatili mjere, ovo nisu praznici. Imat ćemo ophodnje po zatvorenim igralištima. Ono što učinimo danas, nećemo trpjeti posljedice toga sutra, rekla je Bandićeva zamjenica

Zatvoreni su vrtići, škole, fakulteti, ali su zato dječji parkovi puni, djeca se igraju... netko bi pomislio da su praznici. U dječjim parkovima i na igralištima djeca se druže, grle, a mjere o preporučenom razmaku kao da ni ne postoje. Da bi ovo moglo donijeti nevolje sa širenjem COVIDA-19 shvatili su gradski oci koji u odlučili uvesti oštre mjere: zatvorit će dječja igrališta gdje god je to moguće. 

Možda te zanima... Vrtići i škole neće raditi barem do 19. travnja Školarci

Iako su škole zatvorene kako bi se smanjila zaraza, dječja igrališta u parkovima i kvartovima diljem Zagreba prepuna su. Tome se staje na kraj:

"Bojim se da nismo do kraja shvatili mjere, ovo nisu praznici. Stoga grad Zagreb sutra (odnosno danas) zatvara sva dječja igrališta koja se mogu zatvoriti, a na sva ostala se postavljaju znakovi. Sve naše službe su mobilizirane, nakon tih znakova i zatvaranja igrališta imat ćemo ophodnje. Ono što učinimo danas, nećemo trpjeti posljedice sutra", izjavila je jučer za HTV zamjenica gradonačelnika, Jelena Pavičić-Vukičević.

Poput Kineza i nekih drugih gradova u Hrvatskoj, i Zagreb će dezinficirati dijelove grada: "Od subote krećemo s dezinfekcijom grada s Trga bana Jelačića. To će učiniti Čistoća na najprometnijim mjestima. Zagrebački gradski prijevoz sad vozi po ljetnom rasporedu, sva vozila se čiste i dezinficiraju tri puta dnevno. Navečer, kad dođu na odredište te još dvaput tijekom dana. Nadam se da je to zasad dostatno", kazala je Bandićeva zamjenica.

Možda te zanima... Dobro je da su djeca na zraku, ali nije dobro da se druže u parkovima! Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.