Vrtić 28. travnja 2023.

Kreativna ljama Mimi i njezin drveni svijet oduševljavaju djecu, a oduševili su i nas

Foto: Instagram / @playwithmiamo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Oduševljenje drvenim igračkama sve je veće kako vrijeme prolazi i kako smo sve više okruženi modernim i virtualnim svjetovima. Upravo nas je zato oduševio mali, drveni svijet ljame Mimi! Ako vam ništa nije jasno, jednostavno nastavite čitati i doznajte sve o ovoj divnoj, kreativnoj igrački.

Sve one moderne igračke kojima smo godinama sve više zatrpavani i koje su nas oduševljavale baš zbog tog što su moderne, stvarno mogu biti zanimljive i stvarno mogu jednostavno oduševiti mališane. Sva ta čudesa koja te igračke mogu i čine, opčine nas. A onda se svi jednom vratimo drvenim igračkama i poželimo se igrati baš njima… Shvatila je to i Mia Ivančić, pa osmislila ljamu Mimi, smjestila je u njen drveni svijet – Miamo drvenu kutiju, a sve skupa popratila još brojnim stvarčicama koje vesele djecu i roditelje.

 | Author: Instagram / @playwithmiamo Foto: Instagram / @playwithmiamo

Ova kreativna i društvena žena pretvorila je svoj dugogodišnji hobi, šivanje, u svoj posao – onaj koji uveseljava djecu. Osim platnenih igračaka, uz koje je pokrenula svoj obrt, Mia se ubrzo okrenula i drvenim igračkama, sjetivši se jedne drage igračke iz djetinjstva. „Osjećaj koji mi je pružala igra tom igračkom prisutan je i danas,“ kaže Mia, te dodaje kako vjeruje da je igra igračkama od prirodnih materijala važna za svladavanje motorike, ističe kako su one ugodne na dodir, a i traju duže.

Drveni svijet ljame Mimi posebno je divan i upravo je ta mala Miamo kutija ono što nas je oduševilo kad smo nabasali na ove igračke. Postoje, zasad, tri vrste kutije, odnosno tri različita svijeta simpatične ljame Mime. Mimi je slikarica, vrtlarica i planinarka. U skladu s Miminim afinitetima, Miamo kutija sadrži opremu za slikanje, maleni tepih, opremu za planinarenje, opremu za vrtlarenje, košaricu za svježe povrće i voće…

 | Author: Instagram / @playwithmiamo Foto: Instagram / @playwithmiamo

„Miamo drvena kutija je edukativna i prepuna detalja. Ono što ju čini posebnom je to što potiče maštu, pričanje priča, brigu o okolišu, vrtu, kućanstvu, razvoju vještina i hobija,“ ponosno kazuje Mia Ivančić, autorica ove igračke. „Povezivanjem djeteta s lutkicom potiče se kod djeteta želja da i samo isproba neke od njezinim najdražih hobija, pa tako dijete može potaknuti roditelje da zajedno posade neki cvijet ili odu na izlet u prirodu – jer tako i njihova nova prijateljica Mimi provodi slobodno vrijeme.“

Kad je počinjala izrađivati igračke, Mia, inače zubarska tehničarka po struci, zaželjela je da njena igračka bude dugotrajno zanimljiva i da ona djeca dok se igraju njome inspirira, zabavlja, te im daje osjećaj topline. U tome je, čini nam se, itekako uspjela. „Vjerujem da je igra blisko vezana uz blaženstvo i da je vrlo važna za zdrav razvoj ljudi,“ kaže Mia.

 | Author: Instagram / @playwithmiamo Foto: Instagram / @playwithmiamo

 

Mia Ivančić često izlaže na sajmovima, a i roditelji čija se djeca već igraju ovom igračkom šalju svoje i njihove dojmove i reakcija je uvijek ista – Miamo kutija je omiljena igračka za koju se svi uvijek „zalijepe“ kad prođu pored štanda. „Roditelji čija se djeca igraju drvenom kutijom u kojoj je ljama Mimi, obično kažu da dijete duže zadrži fokus uz ovu igračku, da pričaju priče, nadograđuju kutije raznim dodatcima, slažu neke svoje svjetove i to me jako veseli,“ ističe ponosno Mia, te dodaje kako je to upravo ono što je željela.

 | Author: Instagram / @playwithmiamo Foto: Instagram / @playwithmiamo

A upravo su pozitivni komentari roditelja i veselje djece koja se igraju njenim igračkama ono što Miju najviše veseli u njenom poslu, ali ju jednako veseli i samo stvaranje tih proizvoda, jer ona sudjeluje u cjelokupnom procesu: „Sve ilustracije radila je moja draga prijateljica po mojim crtežima i idejama. Ja sve te dobivene dijelove spajam, lijepim i bojim. Pamučne dijelove sama krojim i šivam.  | Author: Instagram / @playwithmiamo Foto: Instagram / @playwithmiamo Te sve zajedno spajam u jednu od kutija.

Rezultat je čarobna kutija kojom se jednako vole igrati roditelji, kao i djeca! No, Mia nikad nema mira, pa su u planu već i Mimini prijatelji sa svojim kutijama i pričama, pa memory kartice s poznatim ilustracijama, bojanke, mekane kocke… Inspiracije ne nedostaje, a Mia se s pravom veseli svakom novom proizvodu i njegovom razvoju.

 | Author: Instagram / @playwithmiamo Foto: Instagram / @playwithmiamo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.