Vrtić 20. siječnja 2022.

Kako odabrati pravu igračku koja će odgovarati djetetu ovisno o dobi?

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Za sve koji su u nedoumici i željno traže i razmišljaju koju bi igračku poklonili djetetu, pripremili smo popis najboljih igračaka prema dobi djeteta koje će jednako oduševiti i mališane i roditelje.

Vrijeme je darivanja, ali ideja za kupnju poklona vam nedostaje? Odjeću mališani nose tek nekoliko mjeseci prije nego što je prerastu, mobiteli i drugi "pametni" uređaji nisu predviđeni za mlađu dobnu skupinu pa je odabrati zanimljiv, interaktivan i poučan poklon zaista teško. Ponekad čak ni roditelji, a pogotovo tete, bake i djedovi, obiteljski prijatelji ne znaju točno koje igračke odgovaraju dječjoj dobi. Zato smo pripremili mali vodič za kupnju igračaka koje će odgovarati djetetu ovisno o njegovoj dobi! 

Iskustveni darovi, poput odlaska u igraonicu ili na izlet uvijek su dobar izbor!

Najvažniji poklon koji možete i trebate pokloniti djetetu jest pažnja. Dijete mora znati da je voljeno i da imate vremena za njega. Znamo da je jako teško provoditi više vremena s djetetom uz posao koji danas oduzima puno više od 8 sati dnevno, dok su djeca u školi više od pola dana. Ne trebate se zbog toga osjećati loše, mijenjati posao ili odbacivati svoje snove o karijeri, već kada ste sa svojim djetetom, zaista budite s njim.

Poklonite djeci iskustvo obiteljskog putovanja. To će mnogima biti rijetka prilika da se povežu i razigraju sa svojim roditeljima, a da se ne radi o ljetnim praznicima. Naravno, to može biti izlet u obližnji grad, posjet muzejima, kazalištu, ili odlazak u interaktivnu igraonicu. Nije toliko važno mjesto,  važnije je vrijeme koje ćete provesti zajedno i sve nove vještine koje će maleni usvojiti, ali i uspomene koje ćete zajedno kreirati.

Djeca najbolje uče kroz igru!

Igračka je još uvijek najbolji dar! To će potvrditi svako dijete. No, osim sreće na licu mališana, igračke, potvrđuju to sva istraživanja, imaju važnu razvojnu ulogu. Danas, kad je sve više djece ovisno o raznim ekranima, još je važnije motivirati ih na klasičnu igru i pod borom zamotati pravu igračku. U Pepco trgovine stigla je neodoljiva ponuda igračaka, a onda i ideja za savršene darove. Lijepe lutke, piste za autiće, društvene igre, kocke za slaganje, dječje kuhinje…, Pepco trgovine imaju doista velik izbor igračaka po vrlo povoljnim cijenama, koje će zasigurno postati novi favoriti kako mališana tako (i roditelja)!

Igračke za bebe

Najbolji darovi za bebe stimuliraju njihova osjetila. Beba na početku otkriva svijet gledajući u plafon, a na vama je da prostor između ispunite šarenilom i oblicima koji će ga okupirati, zabaviti i naučiti novim stvarima. Beba također osluškuje zvukove oko sebe, maše rukama i različito reagira na različite podražaje. Mekane, plišane igračke naći će se i na popisu za veće klince. Desetljećima su omiljena igračka među djecom svih uzrasta, a sigurni smo da još neko dulje vrijeme neće izaći iz mode. Ako su napravljeni od mekanih materijala koji se lako peru, savršena su igračka i za bebu. Edukativni komplet 3 u 1, s piramidom na stalku u obliku oblaka, tornjem s lopticama i edukativnom igračkom idealan je poklon za djecu stariju od 6 mjeseci. 

 | Author: Pepco Foto: Pepco Igračke za djecu od 2 godine

Dijete nakon godinu dana već sjedi, zna držati stvari u rukama i bacanje im je jedna od omiljenih aktivnosti. U ovoj dobi dijete voli igre skrivanja, bacanja loptice, oponašanje roditelja i zvukova koje čuje u okolini.  Ova dob pravo je vrijeme da ih upoznate s prvim didaktičkim igračkama i jednostavnim stvarima za sastavljanje. Drvene kocke odličan su poklon za djecu stariju od 18 mjeseci. Staza tobogan s autićima namijenjen je djeci starijoj od dvije godine, a ukoliko tvoji mališani vole bagere, automobile i druga prijevozna sredstva, interaktivni volan s ključevima, sa svjetlima i melodijama odličan je izbor. Drveni vlakić s vagonima oduševit će i klince i roditelje, a Komplet 10 edukativnih igara s motivom Peppa Pig odličan je način učenja ovih znanja i vještina u drugoj godini života. 

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Igračke za djecu od 3 godine

U ovoj dobi klinci počinju biti kreativni, smišljati nove načine igre, skrivati se od roditelja. Najbolji darovi za trogodišnjake uključivat će mnoštvo kreativnih igara dok mališani rastu i razvijaju sve maštovitiju igru. Komplet plastelina play doh za dobnu skupinu iznad tri godine odličan je izbor. Komplet senzornih kocaka, sa 9 elemenata različitih tekstura i utisnutim geometrijskim likovima, brojevima i životinjama razveselit će mališane. Puzzle su uvijek odličan izbor, a u Pepcu ćeš pronaći i Puzzle prilagođene različitim uzrastima.  Djevojčice i dječake oduševit će i trkaći automobil na daljinsko upravljanje. Drvena staza za autiće, svjetleći komplet za kuglanje ili igračka klavijatura interaktivne su igračke uz koje će se dijete odlično zabavljati, ali i razvijati svoje motoričke vještine. 

 | Author: Pepco Foto: Pepco Igračke za djecu od 4 godine

Najbolji darovi za 4-godišnjake su igračke koje oživljavaju njihovu maštu. Djeca u ovoj dobi kopiraju razne scenarije koje prožive, fina motorika im je sve bolja, motoričke sposobnosti sve razvijenije i puno bolje razumiju svijet oko sebe. Tome je potrebno prilagoditi i igračke koje koriste. Kocke za građenje s više od 800 elemenata odličan su dar za djecu stariju od četiri godine. Dijete žele postati doktor, glazbenik, inženjer, kuhar ili nešto peto? Tematske igre, poput kuhinjskog kompleta bit će ispunjenje njihovih snova. Komplet 10 puzzli s motivom Paw Patrol također su izvrstan odabir za vaše mališane. 

 | Author: Pepco Foto: Pepco
Igračke za djecu od 5 godina naviše

Petogodišnjaci postaju istinski društveni i vole grupne igre, pa su najbolji darovi za 5-godišnjake klasične društvene igre. Odličan izbor su i igre koje ih uče o ljudima i životinjama, razvijanju koncentracije te poštivanju pravila i uputa. Stolni nogomet oduševit će predškolce, a u Pepcu ga možeš kupiti po vrlo pristupačnoj cijeni. Kamion prikolica na daljinsko upravljanje? Super! 

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Bliži se vrijeme darivanja, zato dođite u Pepco i razveselite svoje mališane!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.