Vrtić Prehrana predškolca 7696 prikaza 07. kolovoza 2018.

Brzo ljetno jelo: Fritata od tikvice, šunke i sira

Omlet tikvice
Thinkstock

Fritata je izvrstan način da iskoristite sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu u ljetno doba savršen dodatak tikvica. Poslužite fritatu uz svježu rajčicu i žlicu kiselog vrhnja, pospite svježim peršinom i uživajte

Sastojci:

  • 2 šalice tikvice
  • 2 žlice maslaca
  • 6 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 šaka šunke
  • 1 šaka sira
  • sol
  • papar

Možda te zanima... 5 rečenica koje roditelji trebaju izbjegavati za vrijeme obroka Vrtić

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.

2. Naribajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tekućine.

3. Na vatri otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj vatri nekoliko minuta.

4. U posudi pomiješajte jaja i kiselo vrhnje.

5. U tu mješavinu dodajte šunku i sir, sol, papar, a na kraju i tikvice.

6. Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se rubovi ne počnu odvajati od kalupa.

Potražite još više recepata na portalu Gastro.hr

pljeskavice tikvica Možda te zanima... Iznenadite klince finim pljeskavicama od tikvica Vrtić
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.