Vrtić Prehrana djeteta 12. rujna 2016.

Ukusno i jednostavno: Musaka od tikvica i patlidžana

musaka tikvice patlidžani
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jednostavna musaka sa sezonskim povrćem i sirom predstavlja savršen ručak

Sastojci:

  • 50 grama tikvica
  • 300 grama patlidžana
  • 300 grama rajčice
  • 600 grama mozzarelle
  • 0.5 l vrhnja za kuhanja
  • 1 žumanjak

Priprema:

1. Tikvice i patlidžan narežite uzdužno na pola centimetra debele kriške, posolite, prepržite s obiju strana i odložite na papir da upije ulje.

2. Rajčice narežite na kolutove i pustite da se ocijede.

3. Mozzarellu ili gaudu krupno naribajte; vrhnje i žumanjak dobro izmiješajte. U nauljen lim za pečenje naizmjence redajte tikvice, sir, patlidžan, sir, tikvice, sir, patlidžan, sir i na vrhu rajčicu.

4. Prelijte vrhnjem i pecite u pećnici na 180°C od 45 do 50 minuta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.