Vrtić Prehrana djeteta 17. lipnja 2016.

Zapečena cvjetača koju će i djeci jesti

Zapečena cvjetača
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Cvjetača pripremljena na ovaj način vrlo je ukusna čak i djeci koja je ne bi pojela samo kuhanu. Osim cvjetače ovako možete pripremiti i brokulu, a prije toga je skuhajte na pari

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 3 šalice kravljeg mlijeka
  • 2 žlice pšeničnog bijelog brašna
  • 180 grama punomasne goude
  • 180 grama kozjeg sira
  • 0.5 šalice parmezana
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 cvjetača (listovi i cvijet)
  • list peršina

Priprema:

 1. Ugrijte pećnicu na 170°C. Ulijte mlijeko u lonac i ostavite da provrije. Otopite maslac u tavi pa dodajte brašno i ostavite na vatri minutu. Polako dodajte mlijeko, pojačajte vatru do kraja i kuhajte od tri do četiri minute uz miješanje tako da se smjesa zgusne.

2. Maknite s vatre pa dodajte naribanu gaudu, pola kozjeg sira i pola parmezana. Začinite solju i paprom te promiješajte. Ako je smjesa pregusta, dodajte još toplog mlijeka.

3. Pomiješajte smjesu sa sirom i cvjetaču pa sve stavite u vatrostalnu posudu. Zatim pospite ostatkom parmezana i kozjeg sira. Pecite oko 50 minuta. Pospite peršinom.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.