Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 18. kolovoza 2018.

Restoran zabranio ulaz djeci: 'Ne znaju se ponašati, a roditelje nije briga'

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Djeca gnjave goste za susjednim stolovima, vuku stolnjake i prevrću čaše s vinom. A roditelji to gledaju sa smiješkom, nastavljaju jesti i nije ih briga', kaže voditelj restorana

Restoran na njemačkom turističkom otoku Ruegenu u Baltičkom moru zabranio je dolazak djeci u večernjim satima. "Razmišljali smo o tome već neko vrijem", rekao je Rudolf Markl, voditelj restorana Omas Kueche (Bakina kuhinja) u otočnom gradu Binzu. 

Gosti ispod 14 godina iza 17 sati više neće moći u restoran jer se ne znaju ponašati, a roditelji za to ne haju. "Djeca gnjave goste za susjednim stolovima, vuku stolnjake i prevrću čaše s vinom. A roditelji to gledaju sa smiješkom, nastavljaju jesti i nije ih briga", dodaje. "Bez njih, gosti će napokon imati svoju oazu mira", tvrdi Markl.

13 razloga zašto je vaše dijete razmaženo, a vi ste krivi za to

vjenčanje Možda te zanima... Vodite li svoje dijete na vjenčanja? Ja više ne! Roditelji

Predsjednik saveza hotela i restorana u njemačkoj pokrajini Mecklenburg-Zapadno pomorje, gdje se Ruegen nalazi, nije sretan s tom odlukom, ali naglašava da svaki ugostitelj ima pravo voditi svoj posao kako želi. "Ali mi u Mecklenburgu-Zapadnom pomorju nastojimo biti prijatelji djece", rekao je Lars Scwartz. 

Ovo nije prvi restoran koji je donio takvo pravilo, a što vi mislite? Biste li išli u takve restorane? Napišite nam svoj stav u komentar ispod članka.

Možda te zanima... Trudnica u Hrvatskoj: 'Tužna sam kad se sjetim gdje živimo' Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.