Vrtić 31. ožujka 2024.

Sjećaju li se petogodišnjaci svojih rođendana? Evo što kažu na temi na Redditu

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnoge teme na Redditu zapravo pokažu neki presjek mišljenja javnosti, a moglo bi se reći da je poprilično mjerodavan. Pokrenula se tako i tema koliko bi novca i truda trebalo uložiti u rođendansku proslavu jednog petogodišnjaka i hoće li se on ičeg sjećati?

Svaki roditelj želi da se njegovo dijete ili djeca jednom sjećaju djetinjstva kao nečeg lijepog, te da im ta sjećanja budu ispunjena lijepim uspomenama, slikama, osjećajem da su voljeni. A dio tog su odlasci na more, izlete, svi oni „prvi“, te posebno rođendanske proslave. Rođendanske zabave su nešto oko čega ćemo se uvijek potruditi, samo kako bi našoj djeci bilo zabavno i kako bismo ih usrećili.

Možda te zanima... 'Proslave rođendana pretvorili smo u svadbe, zaboravljamo da je djeci jedino važno da se druže i igraju' Vrtić

Rođendanske zabave su – zabavne, ali budimo realni, najviše, a možda nekad i jedino, za djecu. Roditelji iz tih zabava izvuku uglavnom – puno posla, puno planiranja, puno nabavki, čišćenja… I to toliko da se zapitaš ima li sve to uopće smisla. Hoće li se, na primjer, petogodišnjak uopće sjećati rođendanske zabave u koju su roditelji uložili toliko znoja i suza? Na Redditu se pokrenula ova rasprava, a možda ti komentari pomognu u odluci.

Jedna je sudionica platforme Reddit pokrenula je temu naziva “Sjećaju li se petogodišnjaci svojih rođendanskih zabava?” Ta je korisnica opisala da želi pomoći u stvaranju posebnih uspomena za svog mlađeg brata i da je razmišljala o organizaciji rođendanske zabave za njega.

“Planirala sam prirediti veliku zabavu za svog mlađeg brata. Nikada prije ovoga nije imao nikakvu posebnu proslavu jer moja obitelj nije jedna od onih koje bi dale sve od sebe”, napisala je korisnica. “Ja ću biti ta koja sve planira i plaća. Pitam se sjećaju li se petogodišnjaci ovakvih stvari? Što su vaša djeca radila za svoj 5. rođendan? Sjećate li se vi ičeg što se dogodilo kad ste imali 5 godina?”

Zajednica nije razočarala. Nekoliko je ljudi odgovorilo urnebesno smiješnim i promišljenim odgovorima o tome čega se sjećaju iz tog razdoblja svog života.

“Djeca pamte darove, kolače i najbolje prijatelje koji su došli i zabavili se”, podijelio je jedan komentator. “Ne sjećaju se jahanja ponija, iznajmljivanja kućica za skakanje ili balona. Dakle, uzmite „običnu“ tortu i pozovite najbolje prijatelje. Neka dobije jedan dobar poklon.”

Druga je korisnica rekla da je torta nešto čega se najviše sjeća. "Nisam roditelj, ali sjećam se. Moja je obitelj zajedno otišla na večeru u restoran i ja sam dobila stvarno lijepu tortu koja je imala lutku na vrhu tako da je cijela torta bila haljina.”

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Jedna je mama podijelila kako je poklon njenom sinu velika uspomena. “Moj se točno sjeća na koje je igralište išao za svaki rođendan i koje je darove dobio”, napisala je, te dodala da to uključuje i rođendane druge djece čak i prije nego što je napunio 5 godina.

Jedan je korisnik izjavio da se on upravo osjećao slično, te se prisjetio poklona koji su dobio kad je imalo 5 godina. "Sjećam se svog 5. rođendana, ali samo malih isječaka. Dobio sam svoj omiljeni par bijelih kaubojskih čizama koje nikad nisam izuvao, i sjećam se da je to bilo u kući moje bake koja je imala ogromno dvorište. Kasnije smo pekli marshmallowe i jahali ponija.”

Još jedna je korisnica podijelila svoje najdraže sjećanje povezano s 5. rođendanom, i to ono kad je dobila svoju prvu Barbie lutku. “Također se sjećam da sam dobila kućicu za lutke i da ju je mama postavila u dnevnu sobu, a imala je i namještaj”, dodala je.

Podsjetili su se neki da nekoć rođendanske zabave nisu bile tako grandiozne kao danas, ali su svi svjesni da se danas to jednostavno tako radi za djecu danas i svi imaju lijepa sjećanja na svoje rođendane, pa uopće nije bitno hoće li ih se djeca sjećati ili ne . “Ne sjećam se mnogo toga iz tog doba, a moji roditelji nikada nisu slavili moj rođendan, ali uvijek sam priređivala velike rođendanske zabave za svoje djevojčice i puno ih slikala”, napisala je.


Možda te zanima... Moram li na rođendan svog djeteta pozvati braću i sestre onih koji dolaze na proslavu? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.