Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 18. ožujka 2024.

Iz bolnice poslali upozorenje: Puno je crijevnih viroza, evo kako postupati

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Županijska bolnica Čakovec objavila je savjete u slučaju crijevnih infekcija praćenih povraćanjem, proljevom, povišenom tjelesnom temperaturom i bolovima u trbuhu.

Sve više pacijenata žali se na jake bolove u želucu i crijevima te povraćanje i proljev. Riječ je o čestim i uobičajenim proljetnim crijevnim virozama, a liječnici upozoravaju na važnost pridržavanja higijene i pranja ruku, pogotovo kod djece, kod koje se crijevne viroze brzo šire te podsjećaju i na važnost nadoknade izgubljene tekućine.    

Županijska bolnica u Čakovcu pacijentima je uputila nekoliko savjeta u slučaju crijevnih infekcija, koje se očituju povraćanjem, proljevom, povišenom tjelesnom temperaturom i bolovima u trbuhu.

Crijevna viroza kod djece: Simptomi, trajanje, prehrana i liječenje

"Najvažnija je dobra nadoknada tekućine, probajte uzimati tekućinu na usta žlicu po žlicu. Za to postoje razne otopine koje će vam preporučiti ljekarnici u ljekarni. Postoje probiotici koji se daju u stanjima crijevne infekcije i oni se također mogu kupiti bez recepta.

U slučaju proljeva postoji lijek koji ide na recept, a zove se racekadotril i može se uzimati do sedam dana za smirivanje proljeva. Kod djece su trenutačno aktualne crijevne infekcije uzrokovane rotavirusima ili adenovirusima, pa ne zaboravite na pravilnu higijenu ruku.

Puno zdravlja želimo svima i čuvajte se", poručili su iz županijske bolnice.

proljev kod djece Možda te zanima... Proljev kod djece: Koja je najbolja prehrana i kako ga zaustaviti? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.