Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 16. srpnja 2019.

Mama objasnila zašto dijete kupa u majčinom mlijeku

Foto: Instagram/melwatts
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Mel tvrdi da je kupanje njezine kćeri u majčinom mlijeku poboljšalo bolni ekcem

Mel Watts, mama iz Australije, svojim je pratiteljima na Instagramu podijelila neobičan način za liječenje ekcema kod svoje trogodišnje kćeri Indie. 

Naime, kad je napunila 3 mjeseca malenoj Indie su se počeli pojavljivati problemi s kožom. Mel je sve pokušavala, od odlaska specijalistu pa do dijete bez mliječnih proizvoda, bez glutena pa sve do raznih krema. Nakon što je mala dobila dijagnozu dječjeg ekcema i psorijaze, malena Indie je morala biti slijediti strogu rutinu posebnih kupki i steroidnih krema. Ali, Mel se okrenula majčinom mlijeku nakon što joj je prijateljica rekla kako to može ublažiti ekcem

Fotografija koja dokazuje nevjerojatnu moć majčinog mlijeka

U postu na Instagramu, Mel je napisala: "Indie je bila toliko uzbuđena što se kupa u 'majčinom mlijeku' ... Mislim, pokušavaš sve što treba? Probaj okupati svoju bebu u majčinom mlijeku, koža će joj biti tako glatka".

Majčino mlijeko kao lijek

Majčino mlijeko ima ljekovita svojstva, pa mnogi stručnjaci preporučuju majkama da bradavice nakon dojenja, umjesto kremom, premažu svojim mlijekom kako bi spriječili ragade pa čak ih i izliječili. Među majkama se također prenose iskustva o liječenju manjih ozljeda, upale oka ili upale uha s par kapi mlijeka. 

Mel je za Kidspot ispričala da nije pokušavala izliječiti ekcem, samo se jednostavno nadala da će se ublažiti suhoću Indijine kože tijekom australske zime. Dodala je kako je dijete nakon kupke "izašlo super glatko nakon što je samo neko vrijeme sjedila u njemu".  Ali nažalost, nisu svi bili uvjereni ovom metodom.

Atopijski dermatitis kod beba Možda te zanima... Atopijski dermatitis kod beba i djece: Dermatologinja prof. Brajac objašnjava uzroke, simptome i liječenje Beba

Jedna osoba komentirala je na Instagramu: "Pa to je glupo i vrlo nehigijenski." Druga je napisala: "Kupanje u njemu nije nužno, iako izgleda zabavno i može imati povlastice. Samo vidim više koristi za dijete koje ga pije."

Međutim, također je dobila mnogo podrške od drugih mama.

"Boobie mlijeko 'popravlja' sve! Nekada sam ga stavljala na kožu svojih mališana na sve što je trebalo popraviti", komentirala je jedna. Druga je dodala: "Nekada sam ga stavljala u bocu za sprej i samo sam je poprskala ravno na kožu svog malog čovjeka."

Možda te zanima... Imaš višak izdojenog mlijeka? Pogledaj što sve možeš napraviti! Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.