Kako je vjeroučiteljica rasplakala moju kćer?

Pregledaj članak
Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar branka.kulas.3

    branka.kulas.3

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Bravo, svaka čast treba se boriti za sebe i svoje dijete bez obzira koliko drukčiji bili, zato je svijet interesantniji i ide dalje zbog nas drukčijih 

  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    Još smo jakooo daleko od škole ali ja nisam išla na vjeronauk, bila sam jedna od tri iz razreda a neće ni moja djeca ići.. to znam odavno, prije nogo su se rodili još.. :P

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar karla0806

    karla0806

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Nažalost, ovo nije prvi put da čujem slično, neugodno, iskustvo s vjeroučiteljicama/ima. I iako još imamo godinu dana vremena do škole, razmišljam da kćerku ne upišem na vjeronauk. Sama sam kao dijete, kad baš i nije bilo pametno, išla na vjeronauk koji se održavao u Crkvi. Gdje bi, čvrsto vjerujem, i trebao biti! Ovo je bespotrebno maltretiranje, ali i dijeljenje djece u startu. Ujedno stvara i averziju prema crkvi jer su, koliko čujem, od vjeronauka napravili najstresniji bauk. Djeci se prijeti da neće moći na pričest, krizmu, ako ne dolaze na vjeronauk, ne dolaze u crkvu na nekakva dodatna predavanja, na mise, na zornice, na ne znam više što. I djeca su u panici! Mene uz vjeronauk vežu lijepa sjećanja. Popodne bismo, mislim dvaput tjedno, nas par iz razreda i ulice išli. I ondje stjecali neka nova prijateljstva i zapravo učili nešto lijepo. Najviše me dirnulo: ne čini drugome što ne želiš da čine tebi. A mi to danas činimo. Djeca koja ne idu na vjeronauk, bilo da su druge vjere, ateisti ili pak jednostavno ne žele ići - izvrgnuta su rugla. Najgore od svega, bauljaju školom dok vjeronauk traje. Sama, izolirana. Djeca koja idu bivaju ovako isprepadana. To je zadiranje u obitelj. Traumatiziranje djece. Vjeronauk treba vratiti u crkve pa tko želi neka ide. Vjeroučitelji su si uzeli previše toga za pravo. Vrijeme je da im se stane na kraj.

  • Avatar bettyboop_st

    bettyboop_st

    Broj poruka: 264

    Prijavi adminu

    Bravo mama :)) nažalost..vaša priča,postaje svakodnevnica.. i apsurd..ko nam djecu uči

    [lilypie.com]
    [pitapata.com]

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Bravo za mamu :)
    Ja sam već davno prije djece odlučila da neće ići na vjeronauk jer su mene kao dijete vjeroučitelji i velečasni kažnjavali radi mojih logičnih pitanja i nisu željeli razgovarati o tome. Taj isti vjeroučitelj je još kod nas u školi i ne želim da moje dijete to prolazi. Ako će htjet, moći će iči na vjeronauk u crkvu za pričest7krizmu, al ovak -NE

  • DG3

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Kolika hrpa gluposti, totalnog pres*** i pravljenja od muhe slona

  • kokolo5

    Broj poruka: 610

    Prijavi adminu

    Ja se sjećam male konfuzije nakon što sam počela ić na vjeronauk…s jedne strane teorija evolucije i s druge strane priča o Adamu i Evi rezultirala je time da sam u svojoj dječjoj glavici Adama i Evu zamišljala ko majmune   ali neovisno o tome, vjeronauk mi je ostao u sjećanju kao lijepo i korisno iskustvo prvenstveno zbog dobrih vjeroučitelja. Nisam doživila nikakve ucjene ni traume, nego upravo ono što je svrha svake vjere- učili su nas dobrom ponašanju, empatiji i poštovanju kako samog sebe, tako i drugih. A što se konkretnog događaja iz članka tiče-vjerojatno bi i ja postupila isto kao mama iz članka, jer ovdje je u pitanju loš pedagog a ne vjeronauk.


    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • David3

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Žao mi je gospođe koja iz vlastite isfrustriranosti napada vjeroučiteljicu koja djeci želi prenijeti vrijednosti kulturnog ophođenja i cjelovite obitelji. O stvaranju svijeta u sedam dana ne bih trošio riječi kad već i vrapci na grani znaju da je to slikoviti govor koji u sebi ima dublju poruku. To je doduše nešto što dotična gospođe nije naučila u osnovnoj školi. Naime, neka pogleda udžbenik iz biologije za sedmi razred i uočiti će rečenicu pri dnu jedne stranice “Vjeronauk i biologija se ne isključuju već se nadopunjuju”.

  • David3

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Adam znači čovjek, Eva - majka svih živih. Biblija odgovara na pitanja Zašto? i Čemu? je čovjek nastao, tj. koja mu je svrha i cilj, a prirodne znanosti Kako? i Kada? je nastao svijet i čovjek. One se ne isključuju već nadopunjuju.
    - sedam dana u Bibliji shvaćajte u konteksu sedmodnevnog židovskog oblikovanja vremena, a ne doslovno

  • David3

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Da znanost i vjera nisu u sukobu vidi se iz života znanstvenika i istraživača koji su usput bili i svećenici: npr. R. Bošković, Faust Vrančić, B. Kašić …

    -

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.