Što kad dijete odbija povrće

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zeljko

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima,
    Molim vas ako imate prijedloge sto napraviti kad mala nece povrce.
    Dijete ce mi skoro 7 mjeseci i uz dojenje poceli smo i sa kasicama…. e sad stvar je sto voce (banana, jabuka, sljiva, marelica, breskva…) sve to fino papa i vesela je, ali kilaza bas stagnira (7 kg).
    Bilo sta od povrca ili neke kasice koje joj napravim nece. Slozi facicu kod ce povracat, a povrce ako malo i pojede, iza sve povraca van…..
    Danas sam zdrobio bananu i kekse, i jedva da je papala, mada sam ovaj put bio uporan i ipak sam ignorirao facice pa je i pojela sve sto sam napravio…
    Htjeli smo i neke namirnice mjesati sa malo mljeka(pedijatrica nam je rekla za nestle sensitive jer je aptamil i ostale povracala) da joj recimo slozimo keksolino i slicno ali nema bas uspjeha….. Matea to nece :-)
    Kakva su vasa iskustva? Sad je u dobi kada bi trebala isprobavati nove stvari a nista osimmvoca (hippovog) ne ide…
    Inace je vesela i skoro pa ce propuzati, pelene se ok pune….
    Hvala

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Mi smo krenuli sa dohranom sa šest mjeseci  no moja curica je odbijala apsolutno sve na žlicu. Čim bi vidjela žlicu počela je plakati. Nije htjela jesti ni domaće ni kupovne kašice ni od voća a ni od povrća. Isto tako bi napravila facu kao da će povratiti i neki put bi i povratila to što je pojela. Jedini način na koji je ona htjela jesti krutu hranu je bio da jede prstima i to komadiće voća i povrća. Ja bi skuhala mrkvu i dala joj u rukicu, ona bi to malo prožvakala i više bi ispljunula nego što bi pojela. Bojala sam se da se neće možda zagrcnuti  ili ne daj Bože početi gušiti međutim nikada nije bilo problema, niti jednom. Tada sam bila zabrinuta što tako malo jede, skoro ništa, no očito je da joj je to što bi pojela bilo dovoljno, u tom periodu je i ona stagnirala sa kilažom, njena pedijatrica je rekla da je sve to normalno i da se ne brinem jer je ona vesela i zdrava beba. Počela je tek jesti na žlicu sa 8 i pol mjeseci, sada ima godinu i pol i prava je jelica! Zaista nema što ne jede, sve voli, ujutro kada se probudi, tek otvori oči i viče papati, papati..! sada mi se čini da ponekad i previše jede…Uglavnom dajte svojoj bebici više vremena, tek je počela papati i ako želite pokušajte joj dati povrće na komade. Kod uvođenja novih namirnica možete napraviti veći vremenski razmak. Samo polako i strpljivo i bez forsiranja! sretno!

    happy mum

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Zeljko, nadam se da vam je krenulo s dohranom! Sasvim je normnalno da beba na početku odbija dohranu i da jede jako male porcijice. Što se tiče povrća, probajte bebici napraviti tikvicu butternut, ona je onako slatkasta pa je djec aobično vole jesti i odlična je u kombinaciji s palentom na vodi. Moj malac isto baš na početku nij eprihvaćao povrće pa sam mu često kuhala upravu tu tikvicu s palentom i to bi uvijek pojeo.
    Sretno!

  • zeljko

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Hvala na savjetima pa evo sqmo update price.
    Uglavnom, mustra ,ala, papa vec dugo meso ribu i krumpire a i pomalxo povrca ali swmo iz ruke :-) i to nije bitno onda kako je spravljeno.
    Mustra tatina :-)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.