Prestanak dojenja radi nove trudnoće

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • klara2901

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Pozdrav, dame :)
    Jedna sam od onih žena kojima se za vrijeme dojenja nije ponovno uspostavio menstrualni ciklus. Nemam naznake ovulacije, izuzev oskudnog icjetka, koji traje već par mj, ali je ginekološki sve ok, pregled obavljen. Zaključak je bio da dojenje odgađa cijelu priču. Zbog želje za drugim djetetom, u dogovoru s mužem, prestali smo s dojenjem prije par dana sa djetetovih 16 mj. Iako sam prema svim pročitanim člancima i forumima jedna od mnogih i dio famozne statistike žena koje dok doje ne uspijevaju ostati trudne, ipak se osjećam usamljeno. Ja zaista ne poznajem nikoga sa produženim dojenačkim stažom, a da nije ostao trudan uz dojenje. Ima li tu neka ženica sa mojom pričom, pa da me ohrabri da je prekid dojenja bio racionalan potez i još bolje, da je ubrzo nakon prestanka dojenja ostala trudna. 
    <3

  • klara2901

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Novi pokušaj :)
    Prošlo je mjesec i pol dana od prestanka dojenja. Ni ovulacije ni menstruacije na vidiku. Pregled obavljen, sve u redu. 
    Ima li netko da je bio u sličnoj situaciji, a da je zaista sve bilo u redu. Sluz se zadnjih mjesec dana pojavljuje, ali ne vidim u njoj odlike plodnosti (nit je bistra, nit rastrezljiva) i obično traje jedan dan, pa nakon par dana opet. 

  • June

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Pozdrav! Nije baš ista priča, ali nakon nekih 19 mjeseci dojenja nije bilo naznake menstruaciji ni ovulaciji, pa sam krenula smanjivati broj podoja (isto želja za novom bebom). Čim sam smanjila broj podoja na cca 3 dnevno, ostala sam trudna. Menstruacija nije ni stigla doći, a iskreno, ovulacija je bila jako neprimjetna, tako da sam shvatila da sam trudna tek kad su krenule mučnine. Nadam se da će se i tebi uskoro posrećiti :)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.