Sinusi-zacepljen nos u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Laraimama92

    Broj poruka: 44

    Prijavi adminu

    rage trudnice i mame,

    Ova tema dugo nije bila aktivna, ali naime imam problem. Prije mjesec i 10 dana sam zaradila gadan virus, te dobila prvu upalu sinusa u zivotu. Do sada nisam znala apsolutno sta znaci to, a kamoli da moze biti ovako gadno. Zacepljenost nosa potpuna, punaa zelenog sekreta, stvaranje čepa izmedju nosa i grla koji je davao osjecaj davljenja nazalno, bolovi u podrucju cijele glave, nosa, cela, potiljka, vilice, usiju..popila 2 ture amoksicilina, dexametazon kapi 10 dana, naparavanje na svemu i svacemu, inhalacije, topli oblozi, ispiranje fiziolkskom, hipertonicni rastvori morske soli, nema sta nisam probala..prestanu te uzasne glavobolje i neka blaga temperatura, nestane tog uzasnog gustog sekreta koji se nakupljao negdje prema grlu, medjutim zapusenost nosa potpuna ostane, sve je unutra stegnuto, suvo, suzeno, prosto nos “boli” koliko je stisnut i u samom vrhu pritisak. Ginekolog mi je odobrila da koristim operil, snup i slicno tek toliko da malo zaspim, a u medjuvremenu koristim srebrne kapi, kao prirodni dekongestiv sa koloidnim srebrom, ali on me otpusi na 2 sata i sve ponovo, stisnuto, zaguseno, pritisak u nosu. Vec sam kao luda od ovog jer sam od ORL dobila i mometazon sprej koji bi navodno trebao da pomogne, kortikosteroidni sprejz medjutim nistaa. Ne spavam, nocu me uhvati nervoza, danju samo guglam i mislim o tome. Zanima me samo da li je neka od vas imala zacepljen nos u trudnoci do te mjere da se apsolutno ne moze otcepiti nikakvih morskim solima, naparavanjima, oblogama itd.ili nesto slicno mojim simptomima? Prilicno sam hipohondar te vec zamisljam kako nikad nece proci, kako ce da ostane ovako zauvijek, da cu da idem na neku operaciju i slicno, a pri tome nikad u zivotu nisam imala problem sa sinusima, niti bilo kakve alergije i slicno. Ovog puta smo i muz i ja dobili prvi put isti virus i upalu, ali kod njega je proslo nakon antibiotika ta zacepljenost, doduse ne potpuno, svako jutro i noc se zacepi jedna nosnica ili obe na pola, ali prodje samo..da li je moguce da je ovo poslije upale sinusa trudnicki rinitis i posljedica hormona..zaboravih naglasiti da sam usla u 25.nedelju trudnoce..hvala unaprijed ..

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.