Tableta za spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana777

    Broj poruka: 27

    Prijavi adminu

    Pozdrav, 
    Zanimaju me iskustva sa tabletama koje poticu pobacaj, odnosno koje se koriste umijesto kiretaze. 
    Jucer na ultrazvuku (8. tjedan trudnoce, prva trudnoca) je utvrdeno da srce vise ne kuca (missed ab) i doktor mi je rekao da se javim u vinogradsku bolnicu da ce mi tamo dati nekakvu tabletu ali da bi najbolje bilo kad bi sama prokrvarila. Nisam bas uspjela sve shvatiti jer sam bila u soku, ali rekao je da bi mi krvarenje trebalo pocet za koj dan, a ako ne pocne da onda odem po tabletu, a onda dok sam ga pitala kada moram to obavit i otic u vinogradsku rekao je sutra preksutra kad stignete, ja sad ne znam sta napraviti, danas cu ici kod svog socijalnog doktora popodne (jer sam vodila trudnocu kod privatnog) po uputnicu za vinogradsku pa se nadam da cu saznati jos neke informacije. Ali zanima me ako se u meduvremenu pojavi krvarenje, sto trebam raditi? I ako se ne pojavi do odlaska u vinogradsku kako izgleda ta procedura sa tom tabletom, da li moram ostati u bolnici, sto uzeti sa sobom?

  • Cimi

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Evo ja ti mogu ispričati svoje iskustvo sa tabletama za izazivanje pobačaja. U siječnju 2022. sam prokrvarila i prvo otišla u Petrovu iz koje su me maltene izbacili jer sam bila zadnji dan izolacije i jer je bio blagdan pa nije bilo dovoljno doktora. Zatim sam otišla u Vinogradsku gdje me je pregledala doktorica Đurić-Orsag i ustanovila da je plod ostao na veličini 6.tjedna(spontani je bio u 8 .tjednu). Predložila mi je medikamentozni dovršetak pobačaja jer nije invazivan kao kiretaža. Sljedeći sam dan ponovo došla na uzv i dobila termin kada ću doći po prvu tabletu. Prvu sam tabletu dobila u srijedu od koje sam malo smeđarila, a u petak sam došla po ostatak tableta, njih 6. Ono što mogu reći o doktorima i sestrama na hitnoj ginekološkoj u Vinogradskoj su same pohvale. Od pristupa do objašnjenja svega. Dva tjedna nakon što sam popila tablete otišla sam na uzv gdje mi je doktor rekao da ima još naznaka tekućine u maternici, ali da vjeruje da će s prvom menstruacijom sve otići. Došla sam na pregled nakon menstruacije i sve je bilo čisto. Ono što vam mogu reći kao osoba koja je to prošla, držite se i niste vi ništa krivi, jednostavno je tako trebalo biti. Dajte si vremena da se oporavite psihički( ja nisam imala previše jer sam se morala sabrati kako bih uspjela položiti ispite na fakultetu). 

  • Ana777

    Broj poruka: 27

    Prijavi adminu

    Puno hvala na odgovoru ❤️

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.