Trudnoca ili ne?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • irena23

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima, naime imam pitanje.Moj momak i ja smo dok sam bila nevina imali takozvani “peting”. Nekoliko dana nakon toga dobila sam menstruaciju koja je bila jako obilna i bolna i trajala je 6 dana. Za svaki slucaj nakon ovulacije sam uradila test koji je bio negativan(iako nisam imala nikakve simptome da posumnjam). To je bilo u studenome. Nakon nekog vremena odlucili smo upustiti se u seksualni odnos (30.1.2022) naravno sa kondomom i ejakulacijom van mene (koja se tada nije desila). 31.1.2022 sam dobila menstruaciju takodjer jako obilnu i trajanja 5 dana. Ponovo smo imali odnos dva dana prije ovulacije, sa kondomom i tehnikom “pull out” te smo provjerili i kondom je bio citav. Medjutim zadnjih 5 dana donji dio stomaka mi je veoma nadut te sam odlucila uraditi test koji je takodjer dosao negativan nakon 5 minuta. Iz nekog razloga sam malo paranoicna iako nemam nikakve simptome( grudi nisu natecene, uriniranje nije ucestalo,nemam mucnine) znaci jedini “simptom” jeste nadut donji dio stomaka. Vjerujem da ce mnogima ovo ptanje biti smijesno ali postoji li mogucnost da je ijedna od ovih menstruacija bila lazna iako su dva testa pokazala negativno? U prilog cu staviti sliku zadnjeg testa. Hvala unaprijed❤️

  • Avatar Granger

    Granger

    Broj poruka: 446

    Prijavi adminu

    Iako čekam da Kejsy ovdje odgovori, ne mogu izdržati.
    Draga irena23 bilo bi dobro da ponoviš gradivo iz biologije jer bi ga trebala znati kada se upuštaš u seksualne odnose, naročito ako se želiš zaštititi od neželjene trudnoće.
    Ako ste ti i dečko u prethodnom ciklusu imali samo peting onda tvoja menstruacija nije bila lažna već je bila normalan početak novog menstrualnog ciklusa. E sada, ako dobro razumijem spolni ste odnos imali jedan dan prije sljedeće menstruacije što opet dovodi do toga da ni ta druga menstruacija nije bila lažna jer do oplodnje nije moglo doći. 
    Ovaj posljednji dio nikako ne razumijem, kako si odredila kada je tvoja ovulacija? Jer pišeš sljedeće: menstruaciju si dobila 31.1. i trajala je 5 dana što znači da je trajala do 4.2. Spolni odnos si imala dva dana prije ovulacije (?) i sad već pet dana osjećaš bolove, a danas je tek 15.2. Koliko traje tvoj menstrualni ciklus? 
    Reći ću ti ovako: tvoje menstruacije sigurno nisu bile lažne i nisi trudna iz prethodnih ciklusa. Budući da nisi razjasnila kako si odredila dan svoje ovulacije na pitanje jesi li ostala trudna u ovom ciklusu ti ne može odgovoriti nitko iako je mogućnost vrlo mala. Kada se upuštaš u spolne odnose moraš biti svjesna činjenice da nijedno kontracepcijsko sredstvo ne pruža 100% zaštitu od neželjene trudnoće pa bi osim korištenja zašite zaista trebala ponoviti gradivo i dobro upoznati svoj menstrualni ciklus. Tako ćeš moći odrediti dane kada postoji šansa za trudnoću i one kada ne postoji. Ovako ćeš se samo svaki put pitati isto.
    Možda ti može pomoći link: https://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/31004/Kada-su-i-kako-se-racunaju-plodni-dani.html [plivazdravlje.hr]

    👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

  • Avatar Granger

    Granger

    Broj poruka: 446

    Prijavi adminu

    Eh…kad sam ja tipkala Kejsy me odavno pretekla. :)

    👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

  • irena23

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Prvo, zelim se svima vama zahvaliti na odgovorima. Ovulacija mi je po aplikaciji u koju unosim bila 11.02.2022 a od 7.02 mi je pisalo “mogucnost trudnoce” tako da se moram ispraviti,imali smo odnos 6 dana prije ovulacije. Imam 19 godina i jos nikada nisam bila kod ginekologa ali sam zakazala termin u ponedeljak tako da cu se definitivno raspitati i o kontracepciji. Sve sto sam napisala je tacno tako kako je i bilo. S obzirom da nemam roditelje s kojima bih mogla razgovarati na ovu temu odlucila sam se potraziti pomoc na ovom forumu. Vjerovatno tj sigurno je to sve u mojoj glavi s obzirom da od petinga kada sam bila nevina ne moze doci do trudnoce 

  • irena23

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Takodjer zelim dodati, nakon pettinga sam imala dvije menstruacije, prva 07.12 koja je trajala 6 dana i bila obilna te sljedeca 05.01 koja je takodjer bila obilna i trajala je 6 dana( trebala je doci 2.01 ali je zbog stresa kasnila 3 dana) i nakon te dvije sam imala seksualni odnos 30.1 pa eto ako slucajno i ta informacija pomaze i opet se zahvaljujem puno, pogledala sam clanak kako izracunati kada je ovulacija❤️

  • linda56

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Pozdrav, na testu se pokazala pozitivna linija za trudnocu zatim je nestala,nisam sigurna dali je to onda negativan test😊Hvala.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.