Utječe li ime djeteta na njegovo buduće ponašanje?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kosic.radenko

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Djeca bi trebala dobiti PRIVREMENO ime od roditelja, a (na primjer) sa 7 godina sama odlučiti žele li to ime zadržati ili uzeti neko drugo, prema svojoj želji. Ja se nikada nisam identificirao sa svojim imenom, ni sa svojim tijelom, a tako isto nisam se identificirao s drugim ljudima, narodima, nacijama… Zato nikako ne razumijem ljude koji pjevaju o “kamenim genima”. Ako bih vjerovao u gene, onda bih bio ILIR, ILIROSLAVEN ili Bošnjak (rođen sam u Bosni, a preci su mi Bosanci i Hercegovci), a nikako Hrvat ili Srbin. Meni je ovo odvratno ime (Radenko) dala pokojna majka katolkinja. Svidjelo joj se jer se tako zvao brat njene prijateljice. Nitko u familijama nije imao to ime, a zbog njega sam u djetinjstvu više puta dobio batine jer su mislili da sam iz Srbije.

  • Avatar žena za sva vremena

    žena za sva vremena

    Broj poruka: 27

    Prijavi adminu

    Imam dvije curice. Jedna je dobila ime Anđela po anđelu čuvaru, a druga Mirna po pokojnom djedu :)

  • Avatar vividi

    vividi

    Broj poruka: 23

    Prijavi adminu

    Ime se može i promijeniti.Tako je moja školska kolegica Senada postala Tatjana. Meni se moje ime sviđa, i nikad ga ne bih mijenjala, iako nekako ne vjerujem u tu sudbinu imena i povezanost sa socioekonomskm statusom. Isto je ime nosila jedna princeza,  rimska boginja,  a i automobil je nazvan isto tako… pa sad vi vidite.😊  Imena Vitomir i Vedrana čine mi se lijepa i prikladna za svako životno razdoblje, a što se budućeg blagostanja tiče, to ćemo tek vidjeti.  Sve ovisi o vlasnicima tih imena.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.