Veličina bebe

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Imanni

    Imanni

    Broj poruka: 31

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima!!
    Ja sam u 30. tjednu trudnoće sam i jučer sam bila na ultrazvuku. Beba je za dva tjedna naprednija od prosjeka i to skoro od početka trudnoće. Ali jučer sam se posebno zabrinula jer mi je doktor rekao da je moj mali dečko težak 1900 g (trebao bi imati maksimalno 1600 g), a ja sam prilično niska, imam 155 cm.
    Inače nemam nikakvih zdravstvenih problema koji bi ukazivali da je beba zbog zdravlja velika, tlak i šećer su mi normalni.
    Malo me brine porod. Jel ima tko kakvih sličnih iskustava??

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Mjere i kilazu bebe sa ultrazvuka ne treba uzimati zdravo za gotovo, jer jako rijetko su tocne. Meni su 2 dana prije poroda malog procijenili na uzvu na 2500g, a rodio se sa 3050g. Ja sam isto bila u panici jer je kao premali za bebu terminu, a nije bilo potrebe za tim. Samo mirno, sve ce biti u redu i uzivaj u trudnoci.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Evvie

    Evvie

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Meni su mjere sa uzv odgovarale otprilike…..al znam puno slučajeva gdje su fulali i do kile tako da kao što je napisala ProudMomy ne treba mjere sa uzv uzimat zdravo za gotovo. U svakom slučaju mislim da je bolje da je beba nešto veća nego premala.

  • Avatar helluise

    helluise

    Broj poruka: 54

    Prijavi adminu

    mi smo cijelu trudnoću malo ‘kasnili’ s kilažom (otprilike tjedan-dva),tješim se da ću možda lakše roditi :P
    vidjet ćemo za 4 tjedna kad dođe termin

  • taychy

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    ista situacija kod mene!mi smo 28tt i bebica je velika! nije nista strasno,beba napreduje pogotovo ako si nepusac uzima sve  k sebi! uzivaj! =)))

  • Avatar Imanni

    Imanni

    Broj poruka: 31

    Prijavi adminu

    Pozdrav mamice!! Sad sam u 34+4 tjednu i jučer sam bila na ultrazvuku, a moj bebinjo se okrenuo na zadak. Pošto je već dosta velik (2700 g) doktor sumnja da će se uspjeti okrenuti na glavicu… tako da mi carski ne gine!!
    Jel imala koja od vas iskustvo da se velika beba ipak uspjela okrenuti??

    No, nešto me jače zabrinulo od toga što je na zadak… Malo su mi proporcije moje bebe čudne.. glavica je velika za 38 tjedana tj. BPD je 38+5, HC 37+2 (ne znam točno kaj znači koja mjera, ali znam da se odnose na glavicu), obujam trbuščića (AC) je 35 tjedana, a bedrena kost (FL) je 33+4… Doktor je rekao da je sve u dozvoljenim odstupanjima, ali mene brine razlika između glavice i bedrene kosti!!

  • Avatar Evvie

    Evvie

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Tako ti je i meni bilo na svakom pregledu i u prvoj i drugoj trudnoći…..Uvijek je nešto odstupalo,ili premalo ili preveliko. Da nešto nije u redu ili da su prevelika odstupanja vjerujem da bi ti doktor rekao. Na sljedećem uzv će sigurno bit druga situacija. 
    Šta se tiće položaja bebe na zadak moja mala se u 32 tj. okrenula na zadak i tako ostala….jedan od razloga zašto sam završila na carskom.

  • Jass

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    Mene su u prvoj trudnoći isto isprepadali dva tjedna prije termina da beba nema ni dvije kile pa sam bila u šoku jer je do tad trudnoća bila u najboljem redu.Rodila sam desetak dana nakon toga i malena je imala 3090.Dakle,stigla je nešto povećati kilažu u tih deset dana,ali sumnjam da je narasla za čitavu jednu kilu i više.Stoga,sve vi koje ste na isti način zabrinute kao i ja tada,nemojte te procjene uzimati zdravo za gotovo jer nisu uvijek točne.

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    meni moj gin nije niti govorio težinu jer je rekao da je to rijetko kad pouzdano, samo je pratio mjere glavice i ostalog da su svi parametri ok. pred porod me je neka sestra pitala da kolka mi je beba, ja sam rekla da ne znam a ona je prokomentirala da kako ću ja teško rodit jer sam mala i sitna?! To sigurno nisam trebala čut pred porod al ja sam ju ignorirala i rodila u roku 2 h. Eto tak da nemaš brige, mi male rađamo i lakše ponekad ;) Sretno!

  • hanatres

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    U 90% slučajeva krivo procijene težinu bebe… Meni su rekli u 38 tj trudnoće da je teška 2100 g, a u 40 tj 3200 i za 6 dana sam rodila curu tešku 3290 g.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.