Roditelji 22. ožujka 2024.

Želiš više seksa, sad kad imaš djecu, ali ne stigneš? Isprobaj ove 3 strategije

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad postaneš roditelj, jedna od stvari s kojom se moraš pomiriti je da seks nije više tako čest kao što je bio prije djece. Nije stvar u tom da ne želiš, nego je teško to ugurati u raspored…

Razdoblje nakon što postaneš roditelj vrlo je kaotično. Toliko tog se mijenja, sve je drukčije nego prije, obaveze, umor, iscrpljenost… Sve ti je poznato. Kao što ti je, sigurno, poznato i to da ti seks često nije na pameti – nije ni među prvih 20 stvari na koje misliš. Ipak, uloviš kakvu priliku za to…

Možda te zanima... 15 istina o partnerskom odnosu nakon što dobiješ dijete Roditelji

No, kako djeca polako odrastaju, sve oko roditeljstva uhodano je i daleko lakše (dobro, nikad nije lako, ali…), pa se nekako i seks vrati na popis tvojih misli… Jedna anketa koju je proveo portal Motherly prošle godine, pokazalo je da mame zapravo stvarno žele više seksa – njih 62 posto je tako odgovorilo, ali nemaju vremena za to. To može biti uistinu frustrirajuće jer se može činiti nemoguće pronaći vrijeme ili energiju za intimnost kad oboje od navedenog najčešće odvajaš za – djecu.

Naravno, seks prije djece neusporedivo je manje kompliciran od seksa kad su tu i djeca. Ako ništa drugo, imaš toliko više posla sad kad imaš djecu, da ti to definitivno skraćuje potencijalno vrijeme koje bi inače mogla iskoristiti za seks. Preko dana tu je beskrajan popis stvari koje moraš obaviti za svoju djecu i kućanstvo, a noću tu je… pokušaj da se naspavaš. Ne moramo ni spominjati mogućnost da vas se „ulovi na djelu“.

Ako te muče ovakve muke, pokušaj s ove 3 strategije koje bi ti mogle pomoći da se vratiš u ritam što se ovih druženja tiče.

1. Planiraj seks odmah nakon što djeca odu spavati – umjesto da čekaš da dođe vrijeme za spavanje

Znaš da si umorna, znaš da ste oboje umorni i da ćeš kad dođe vrijeme za spavanje radije ipak leći i utažiti svoju žeđ za snom. No, ako dogovorite spoj u vrijeme čim klinci zaspu, tako ćete se „podružiti“ ranije, a ipak možete otići u krevet na vrijeme. Što je kasnije navečer, to je lakše reći 'ne' seksu ako si pod stresom zbog nedovoljno sna - ili si jednostavno potpuno iscrpljena od dana. Ako seks uslijedi odmah nakon odlaska djece na spavanje, osjećat ćete se više povezano sa svojim partnerom i moći ćete ranije otići u krevet, što je situacija u kojoj svi dobivaju.

Također možete postaviti dogovoreni vremenski okvir do kada navečer seks dolazi u obzir, tako da oboje znate kad je krajnje vrijeme za započeti posvećivati se intimnosti kako bi svatko još mogao dobiti svoju dozu sna.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

2. Dogovori svaki tjedan isti dan za intimne trenutke

Da, znamo, zvuči sve obrnuto od definicije seksi i privlačnosti – planirati vrijeme za seks. No, ako sve ostalo u tvom životu mora ići po rasporedu da bi se dogodilo, onda postoji velika šansa da se seks možda neće dogoditi ako i on nije u kalendaru. I na kraju krajeva - seks po rasporedu je bolji nego nikakav seks, zar ne?

Da bi sve bilo malo zabavnije, smislite neki naziv za to ili šifru koja će vas podsjećati oboje na to. Zapišite taj naziv u kalendar, pa ćete se uvijek nasmijati – na primjer: „slaganje posteljine“ ili „kupi kečap“ pa ćeš se uvijek oraspoložiti kad to vidiš u kalendaru. Ako taj dan ipak niste oboje raspoloženi za seks, može to biti i bilo kakav fizički kontakt: ljubljenje, masaža ili samo blisko čavrljanje.

3. Dogovori brzi "sastanak" 

Ako oboje slučajno radite od kuće, iskoristite to što ste u kući bez djece. Možda vam se čini pomalo neodgovorno pobjeći u spavaću sobu tijekom radnog dana, ali to može sve skupa učiniti još uzbudljivijim. Uostalom, imate pravo na pauzu, zar ne? Ne mora sve uvijek trajati dugo i imati poseban uvod – nekad je 15 minuta sasvim dovoljno za užitak. Uostalom, to je kraće nego uredska kava s kolegom, pa još stigneš i ručati.

Ako ne radite oboje od kuće, može to biti vrijeme kad su djeca na rođendanu – tko kaže da morate sjediti na piću s roditeljima? Ili kad su na izvannastavnim aktivnostima popodne – stvarno je dovoljno tako malo za sreću.

Ono što je važno zapamtiti je da će se tvoj seksualni život nakon djece mijenjati tijekom godina. Normalno je imati razdoblja u kojima se čini da je nemoguće uklopiti bilo kakvu intimnost u dan, a ako seks u nekom trenutku stvarno nije moguć, budite nježni jedni prema drugom. Ništa i nitko neće pobjeći…

Možda te zanima... Kad postaneš roditelj, ovih 10 prilika za seks se ne propušta Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.