Beba Dojenje 27. veljače 2021.

Mama ostala u šoku kad je vidjela da joj je mlijeko ružičaste boje

Foto: Facebook/Breastfeeders in Australia
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Boja zrelog mlijeka može se promijeniti zbog prehrane ili lijekova. Mnoge majke nisu ni svjesne kakva je njihova boja, osim oko ga ne izdajaju

Majčino mlijeko je zaista čudesno i s razlogom nosi naziv tekuće zlato. Ne samo da sadrži stanice, hormone i antitijela koja pomažu u zaštiti djece od bolesti, već se i majčino mlijeko također može u potpunosti promijeniti na temelju djetetovih potreba. To znači da boja majčinog mlijeka nije uvijek ista. Kako se žensko tijelo prilagođava potrebama svog djeteta, mlijeko može postati tamnije ili svjetlije - ali jedna mama je ostala šokirana kada je tekuće zlato postalo ružičaste boje. 

Fotografija koja dokazuje nevjerojatnu moć majčinog mlijeka

Prema Centrima za kontrolu bolesti, bebina slina prenosi kemikalije na tijelo svoje majke i reagira stvarajući majčino mlijeko u skladu sa svojim potrebama. To je razlog zašto majčino mlijeko može poprimiti onaj bogati žuti ton kada je beba bolesna. Ali ovaj prirodni fenomen nije razlog zašto je majčino mlijeko postalo ružičaste boje.

Možda te zanima... Plavo majčino mlijeko: Mama objavila fotku prije i nakon cijepljenja Beba

Žena iz Australije, koja je htjela ostati anonimna, hranila je svoju 16-mjesečnu kćer, koja se u jednom trenutku počela drugačije ponašati. Tražila je još i još, majka je tada shvatila da je njezino mlijeko potpuno ružičasto.

 | Author: Facebook/Breastfeeders in Australia Foto: Facebook/Breastfeeders in Australia

Uspaničarila se, ali tada joj je sinulo, nedavno je jela mnogo cikle. Nakon obilne salate popila je i sok od tamnog voća, a zatim je još i 'dovršila' preostalu ciklu iz konzerve za užinu. Međutim, nikada nije očekivala da bi ono što jede moglo imati tako drastičan učinak na majčino mlijeko. Neke od komentatorica bile su zabrinute jer su mislile da je u mlijeku krv, no autorica fotografije uvjerila ih je da je razlog cikla i tamno voće, koje je obilno jela ranije tog dana.

Prema La Leche League International (LLLI), majčina prehrana može promijeniti boju mlijeka iz bijelog u plavo, zeleno, ružičasto, žuto ili čak crno. Batat, tikva, bundeva i mrkva česti su krivci za promjenu boje, ali čak i ako je uzrok bila krv iz ispucanih bradavica, to je još uvijek sigurno za dijete.

"Boja majčinog mlijeka može varirati", navodi se na LLLI. Kolostrum je općenito žuti do žuto-narančasti. Prijelaz s kolostruma na zrelo mlijeko može potrajati oko dva tjedna. Za to vrijeme, boja se postepeno mijenja u plavkasto bijelu boju. Međutim, boja zrelog mlijeka može se promijeniti zbog prehrane ili lijekova. Mnoge majke nisu ni svjesne kakva je njihova boja, osim oko ga ne izdajaju. 

Možda te zanima... Nevjerojatna fotka pokazuje da je majčino mlijeko lijek Beba
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar ristovadajana
    ristovadajana

    SPORAZUMI O POSOJILU IN FINANCIRANJU. Iščete posojilo za ponovni začetek dejavnosti, izvedbo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov? Zaradi skrbi, tudi če se prijavite v svoji državi in nimate dostopa do financiranja, se obrnite na to e-pošto: ristovadajana1@gmail.com, da boste imeli več znanja o pogojih odobritve posojila in financiranja. Specializirani smo za vsa področja financiranja posojil med posamezniki. Nudimo posojila, ki so na voljo javnim in zasebnim podjetjem in podjetjem. Posojilna pogodba je kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno z nizko obrestno mero na leto, ki ji sledi dober značaj in predvsem spoštuje zaveze. Upoštevajte področja, na katerih vam lahko pomagamo pri vaših projektih ali prekinimo zastoj. - Osebni posojilo - Naložbeno posojilo - Delo posojilo - financiranje - konsolidacijski dolg - Revolving kredit - Credit Racha Delamo v vaše zadovoljstvo, lahko sledite svoji datoteki v spletu, da spoznate njen razvoj. Pišite na e-pošto: ristovadajana1@gmail.com Telefonska številka: +33 7 57 90 63 78

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.