Beba Igre za bebe 23. lipnja 2023.

6 osobina koje opisuju mališana rođenog u znaku Raka

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako je tvoj mališan rođen negdje između 21. lipnja i 22. srpnja tada je njegov astrološki znak Rak. Pomalo tvrdoglav, osjetljiv i nježan saznaj koje to još karakterne osobine možeš očekivati kod njega...

Česte promjene raspoloženja

Vladajući planet Raka promjenjivi je Mjesec, stoga neka te ne čude česte promijene raspoloženja i kod tvojega mališana rođenoga u spomenutom znaku. Od velikoga veselja, do bijesa, očaja i tuge, ponekad ćeš trebati kako ti, tako i tvoj mališan nekoliko trenutaka da se saberete. Kao novorođenče, dijete rođeno u znaku Raka nešto će više plakati nego djeca rođena u drugim znakovima, ali nemoj da te to straši jer sve te suze kasnije će se pretvoriti u ljupkost, slatkoću i veselje koje će ti uzvratiti za svaku dobru stvar koju s napravila za njega ili nju.

Možda te zanima... Kineski horoskop: Kakva će biti beba rođena u godini Štakora? Beba

Najsretniji su u vodi

Sezona raka započinje na ljetni solsticij, na prvi dan ljeta i tople sezone stoga ima smisla kada govorimo o činjenici da je Rak vodeni znak. On simbolizira rakovicu koja može živjeti kako u vodi tako i na kopnu, no najsretniji će biti upravo onda kada je u vodi. Stoga, pobrini se da ga ona okružuje od malena. Bilo samo u smislu igranja ili hobija u vidu plivanja ili drugih vodenih aktivnosti.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Najviše vole svoje majke....

Dom i obitelj izuzetno su važni malenim Rakovima, koji će se zasigurno veoma jako povezati s roditeljima i bližnjima, no posebno jaka bit će njihova povezanost s majkama. Mirni i sramežljivi izvan kruga obitelji, dijete rođeno u znaku Raka nešto će se teže povezati s novim ljudima i mjestima, no jednom kada se oslobodi, bit će ga teško odvojiti i pridobiti nazad.

Možda te zanima... Horoskop za novorođenče: Koliko će tvoja beba biti velika? Trudnoća

...a nakon njih hranu

Iako često roditelji imaju problema s prehranom malene djece, pogotovo kada dođu u fazu i godine u kojima sve vole odbijati, ti sa svojim malim Rakom nećeš imati taj problem. No, rizik koji dolazi uz to jest činjenica da oni mogu postati emotivni jelci, što će značiti da ih ipak treba pripaziti i kontrolirati kada u pitanju bude određena nervoza ili anksioznost koja ih može potaknuti na konzumiranje viška ili nezdrave hrane. Također,o ni uživaju pomažući ti u kuhinji i postavljajući stol, stoga ih svakako uključi u cjelokupni proces.

 | Author: Guliver Foto: Guliver : Stomatologinja objašnjava koje su namirnice štetne za zdravlje zubi

Tvrdoglavi su

Jednom kada tvoj mali Rak nešto odluči, više nema povratka nazad. Veoma su intuitivni te sve primjećuju i pamte, a gotovo je nemoguće ušutkati ih. Kada su uzrujani, ponekad imaju tendenciju bacati i rušiti stvari pa pripazi i na to. Često odmah ne rješavaju svoje frustracije nego dopuštaju da se one nakupe te  su tada zbog njih duže vremena loše raspoloženi i nervozni. Stoga, svakako s vremena na vrijeme razgovaraj s njim o njegovim osjećajima, željama i nadanjima.

Možda te zanima... Koliko djece bi trebala imati prema horoskopskom znaku? Roditelji

Osjećajni su

Mališani rođeni u znaku Raka veoma su ranjivi, osjetljivi, osjećajni te imaju potrebu osjećati se zaštićeno od strane svojih roditelja. Iako će tvoj majčinski instinkt sigurno raditi u skladu s tim, pokušaj se odvažiti i svojeg mališana potaknuti da istražuje više i češće svoju okolinu sam, da se uključi u aktivnosti koje su mu zanimljive i da se pridruži grupama novih ljudi, odnosno mališana kako bi razvio neka nova prijateljstva.

Lagano usmjeravanje i podrška ono su što njemu treba, a ono s čime svakako trebaš biti oprezna kada su maleni Rakovi u pitanju jesu kritike. Rakovi žude za odobravanjem i ne vole ismijavanje i negativnosti, stoga ako i imaš nešto za što trebaš mu prigovoriti, oprezno pristupi situaciji kako ona ne bi bespotrebno eskalirala, prenosi Kid Spot.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.