Beba Mama poslije poroda 26. lipnja 2023.

Klinika Vrapče pokrenula program za očuvanje mentalnog zdravlja rodilja i majki djece do 2 godine

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zdravlje majke značajno utječe na zdravlje djeteta te na njegov adekvatan psihološki razvoj, ali i na zdravlje čitave obitelji zbog čega je očuvanje mentalnog zdravlja majki od velike važnosti za čitavu zajednicu.

Klinika za psihijatriju Vrapče pokrenula je program za očuvanje mentalnog zdravlja namijenjen rodiljama i majkama djece do dvije godine starosti. Podrška ovoj skupini žena stoji iza programa iza naziva programa Postnatal. Zdravlje majke značajno utječe na zdravlje djeteta te na njegov adekvatan psihološki razvoj, ali i na zdravlje čitave obitelji zbog čega je očuvanje mentalnog zdravlja majki od velike važnosti za čitavu zajednicu.

Cilj programa je rana prevencija, rano prepoznavanje određenih psihičkih poteškoća, kao i njihovo liječenje, s naglaskom na anksiozne i depresivne simptome koje se u ovom periodu mogu pojaviti. Program je namijenjen rodiljama i majkama do 2. godine starosti djeteta.

Program uključuje psihoedukativne grupe, grupni i individualni psihoterapijski rad, tehnike relaksacije, učenje socijalnih vještina, farmakološko liječenje.

 | Author: Klinika za psihijatriju Vrapče Foto: Klinika za psihijatriju Vrapče

Kroz psihoedukaciju obrađuju se neke od specifičnih tema vezanih za ovo razdoblje: specifičnosti odnosa majka-dijete u prvim godinama života, emocionalni izazovi ranog roditeljstva, emotivni razvoj malog djeteta, važnost podrške obitelji i šire sredine, specifičnosti promjene obiteljske dinamike nakon dolaska djeteta, edukacija o zdravim stilovima života, edukacija o anksioznim i depresivnim simptomima.

Program provode psihijatri, medicinske sestre, socijalni pedagozi, socijalni radnik , psiholog i radni terapeuti.  Vrijedan program dostupan je na uputnicu D1, a dodatne informacije na kontakt: 01 3713 266 ili na postanatal@bolnica-vrapce.hr.

tužna žena beba Možda te zanima... Kako prepoznati razliku između postporođajne tuge i depresije? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.