Beba Zdravlje i njega bebe 28. studenoga 2019.

Zaštita kože vašeg djeteta ne smije vam zadavati brige

1/3
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vanjski utjecaji poput kemikalija u različitim proizvodima ili sastavu hrane mogu značajno narušiti zdravlje dječje kože.

Dječja koža je 30% tanja od kože odraslih, što je čini puno osjetljivijom i podložni iritaciji. Neravnoteže kože, poput suhe kože koja stalno svrbi, značajno su u porastu, a kemikalije prisutne u njezi kože mogu značajno tome pridonijeti. Ostali čimbenici koji bi mogli pridonijeti osjetljivoj koži vašeg djeteta su prehrana, sintetički sapuni i deterdženti, alergeni u zraku poput grinja i polena ili sastav odjeće koji može nadražiti kožu, poput sintetike i vune. Što god da je uzrok potrebno je što točnije pokušati otkriti što doista smeta koži kako bi potom našli što prirodnije rješenje.

 | Author: Promo Foto: Promo Pomoć prirode u rješenju stanja kože već godinama koriste Salcura proizvodi za terapiju kože. Kroz biomedicinska istraživanja istražena su specifične dermatološke potrebe kože kako bi se razvila prirodna rješenja koja će pomoći učiniti kožu zdravom. Kao rezultat rada s roditeljima djece koja imaju atopičnu i suhu kožu nastao je Bioskin Junior najnoviji je dodatak asortimanu Salcura. Kako bi smirili roditelje koji su opravdano zabrinuti zbog izlaganja beba i djece nepotrebnim kemikalijama, Bioskin Junior sadrži sastojke od najmanje 92% prirodnog podrijetla. Upotrebom prirodne i svrhovite njege kože, poput Bioskin Junior linije, dizajnirane posebno za suhu, svrbežnu i osjetljivu kožu najmlađi dobivaju zdravu kožu na zdrav način.

No, osim korištenja dobre njege kože, također je važno paziti na prehranu vašeg djeteta, možda izbjegavanjem određene hrane ili eventualno dodavanje određenih grupa hrane ili dodataka kako bi imunološki sustav postao jak koliko bi mogao biti. I na kraju, male promjene poput tuširanja u malo manje vrućoj vodi, jer voda može biti veliki dehidrirajući faktor mogu pridonijeti. Pazite i da držite nokte kratke kako biste izbjegli oštećenja na koži kad se djeca svrbe i osigurajte da piju puno vode, tako da koža ostane hidratizirana i jaka iznutra!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.