Atopijski dermatitis i alergije na hranu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana777

    Broj poruka: 27

    Prijavi adminu

    Pozdrav!
    Moj sin je sa mj dana dobio probleme sa suhom kožom, kasnije se razvilo u atopijski dermatitis pa smo radili ukupni IgE i specifične na mlijeko, žumanjak, žutanjak, bjelanjak, soju, gluten, pšenicu, kikiriki. Za jaje je Ige bio 4.razred, ostalo sve drugi razred. Već 2 mj ne konzumiram jaja niti mliječne proizvode jer je bebač isključivo dojen (uskoro će imati 5 mj). Nakon nalaza IgE sam izbacila iz prehrane i soju i pšenicu (orašaste plodove nisam ni konzumirala), a za gluten je gastroenterolog rekao da je neznacajna reakcija (0.84). Doktor je rekao da izbacijuem postupno hranu pa da vidim kako se ponaša. Bebač otpočetka super napreduje iako je rođen mj dana ranije i bio je manja beba (2500kg) al sada je vec sve nadoknadio, i od otprilike od mj dana starosti ima sluzave stolice za koje pedijatrica kaze da su normalne, a gastroenterolog kaže da su zbog alergija, krv u stolici nije nikad imao, ali često ga muče plinovi. Koža mu je sada bolje iako se svejedno neke dane malo zacrveni i stalno se pokušava grebati čak i kada nema nikakvog crvenila, ne znam da li je to povezano sa nečim što sam pojela ili sa nečim trečim. Uglavnom svaki dan jedem samo krumpir i meso, banane, datulje, rizino ili zobeno mlijeko, rizu, mrkvu, papriku, kukuruznu krupicu, da li bi nešto od ovoga uzrokovalo plinove ili pojavu ekcema?
    Također zanima me da li bi trebala uvesti neku od namirnica koje sam izbacila, IgE na pšenicu je bio 1.43 i nisam primijetila da je nešto drugačije, plinove ima svaki dan, a koza mu jedan dan bude dobro pa opet malo crvenilo pa opet dobro, pa me zanima da li da polako uvedem opet pšenicu jer kako više ne jedem kruh ni tjestenine izgubila sam previše kila.

    Zanimaju me iskustva drugih majki koje su imale bebe sa alergijama, a koje ste dojile, da li ste bile na dijeti i koliko dugo i da li su te alergije prošle?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.