Inducirani porod ili carski

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Skarica1105

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima!

    Dugo sam pasivni clan foruma i cesto trazim utjehu i savjete u vasim postovima. 
    Naime moj problem je slijedeci..
    Danas sam 38+5, moja cura normalne velicine. Obujam glavice 34 cm, cca 3800+-500 g. s njom sve ok, sa mnom sve ok, jedino… Ja sam se u trudnoci udebljala 33 kile. Znam, uzas, ni sama nisam razmisljala o tome da je toliko drasticno, i moj muz i svi oko mene su me tjesili s onim “ma trudna si” ili “i ja sam isto imala toliko i toliko…” Ja sam 1,60 cm i imam 115 kila. u zivotu nisam imala vise od 60, ali sam prije ove trudnoce imala spontani, prestala raditi, upala kao u neku depru i cim sam ostala trudna postala preeeeoprezna. Tako da sam iskreno svoju tjelesnu aktivnost koja je od 1-10 bila 12 svela na 2, jer sam se bojala da ce i s ovom trudnocom nesto poci po zlu. 
    S vremenom mi je kretanje postalo problem zbog kila i eto u zadnja 2 tjedna odem prosetat jednom ju 2 dana kratko i to je to. radim kucanske poslove, cistim, kuham, ali to nije neka aktivnost. 
    I sad.. Jucer sam bila na pregledu i moj ginekolog mi kaze da zbog debljine moram u bolnicu na pregled jer se beba jos nije spustila, ctg ne ocitava nikakve trudove i nisam otvorena. Pa kao da oni vide hoce me inducirati ili carski. Po njegovom je to vec trebalo poceti, i navodno je po mjerama beba vec 40 tjedana. 
    I sad me toga strah.  Ako je sve ok, rade li stvarno carski jer je mama gojazna? Moj muz ima 2 metra, pa se nekako tjesim da je beba u normalnim propocijama i nadam se da cu ju uspjeti vaginalno roditi. 
    A svi mi kazu da to sto se jos nije spustila ne znaci nista, tj, nema veze s mojom debljinom. 

    Ja se strasno bojim carskog reza, ne boli, nego anestezije, rezanja, oporavka… Nikad nisam bila u bolnici i imam taj panicni strah koji vam ne mogu opisati.. Na samu pomisao me oblije znoj. Iako mi je moje dijete najbitnije i potpisala sam naravno da pristajem, ali se ne mogu oduprijeti tom strahu.  U kojem slucaju se radi uopce indukcija a kada carski? Ako beba nije ugrozena? Ima li netko slicna iskustva? I moze li se uopce raditi indukcija poroda ako “jos nije pocelo” tj. ako je beba visoko?

    Hvala

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.