INZULINSKA REZISTENCIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar _svjesna

    _svjesna

    Broj poruka: 1236

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima, obzirom da je malo ovih tema na forumu, kreiram istu s ciljem da podijelimo svoja iskustva sa inzulinskom rezistencijom. IR je u jako uskoj vezi sa začećem i spontanim pobačajima, stoga me zanima kakva su iskustva svih vas sa ovom dijagnozom, terapijama, ponovljenim kontrolnim nalazima, jeste li imale mučninu od lijekova, gubitak težine, jesu li se ovulacije vratile ukoliko su ciklusi anovulatorni i ostalo :)
    Ja lično imam iza sebe jedan spontani, na terapiji Siforom 850 sam šest mjeseci, i pored toga što sam  “mršavica” izgubila sam 7 kilograma koje je nemoguće vratiti iako mi je ishrana ista. Nakon 3 mj terapije ostala sam u drugom stanju, međutim završilo se kiretažom. I dan danas imam veliku odbojnost za svu hranu koju sam ranije voljela, postala mi je agonija spremiti sebi nešto za pojesti i jednostavno nisam ista osoba kako sam na terapiji. Ponovila sam nalaz nakon 6 mjeseci terapije i on je sljedeći:
    GLUKOZA:
    O'     4,9  mmol/l (ref 3,9-5,8)
    30'   12,2 mmol/l
    60'    8,8  mmol/l
    120'  5,1 mmol/l

    INZULIN
    O'     4,7  mmol/l (ref <29)
    30'   113,7 mmol/l
    60'    97,3  mmol/l
    120'  34,1  mmol/l

    IR HOMA INDEX = 1 (ref <2,7)

    Iskustva i mišljenja dobrodošla :)

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.