Kako četverogodišnjaka odviknuti od dude?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • silvijadm3

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    i muku mucimo sa dudom, imamo 2,5 godine. Uspjeli smo na dva tjedna postici dogovor da teti u vrticu da kada dode i dobije je kad ide spavati, nakon toga proveli 2 tjedna doma radi bronhitisa i sve palo i vodu. Pokusavam je potkupit, nagradit, uvjetovat ali nikako.. Bijes i deranje di je moja dudica, di je moja dudica. Ostavila bi joj za spavanje posto smo ukinuli bocicu, ali ocito cu morati napraviti drasticni potez i potpuno je ukinuti..

  • elif

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    a razlog zbog kojeg ukidate je???
    Moj dječak je imao dudu do 4(četvrte godine) odprilike,mislila sam da ću imati veliki problem jer nikada nije zaspao bez nje,ali malo smo se mučili možda tri noći se vrtio na spavanju i nije pravo problem nema više bacili i to je to.
    A sada imam djevojčicu i ona ima dudu, a ima 2god.i 3 mjeseca,i po dvije, tri nosa u rukama,dosta se vezala za dudu,pa se nadam da i ona neće pravit problem oko odvikavanja,ali još i nepokušavam.

  • Avatar orhideja2

    orhideja2

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Sa dvije godine i sitno smo makli dudu. Bilo mi je nakaradno gledati dijete koje ne samo da priča, nego se u stanju sa mnom raspravljati- da to čini preko dude. I tako smo joj i rekli, da je sad prevelika za dudu i da joj to više ne treba. Bacili je, tete u vrtiću su po tom pitanju surađivale i vrlo brzo je to sve riješeno. Jednako tako i za pelene. Ne vidim smisla odugovlačiti s tim stvarima niti mi je lijepo vidjeti trogodišnjaka ili četverogodisnjaka sa dudom, bočicom, pelenom…

  • Lajavica2

    Broj poruka: 33

    Prijavi adminu

    I meni je smijesno vidjeti svoje dijete s dudom. No ima 5 godina i jos ima dudu. sakriva je od javnost, ali u kuci ima potrebu za njom, posebno za spavanje.
    ne znam uopce na koji nacin je maknuti. Ne zelim silom, no, drzim da je presla sve granice do kad treba imati dudu. No kad je vidim kako joj odgovara, kako je smiruje, jednostavno nemam srca presjeci joj i baciit u smece.
    bacila ju je do sada sama, ali onda kad krene spavanje, mama mama gdje je moja duda….

    Razgovaramo s njom, objasnjavamo joj, ali opet onaj smiraj kad ju dudla….

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.