Kako se najradije igrate sa svojim djetetom?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Kako se vi najradije igrate sa svojim djetetom? Od četvrtka 12. do srijede 18. ožujka u 11 sati napišite nam odgovor na ovo pitanje u raspravi ispod članka, jer pet odgovora nagrađujemo knjigom 'Pametno dijete [mondo.hr]' u izdanju Mozaika knjiga.

    https://klokanica.24sata.hr/jaslicka-dob/razvoj-u-2-i-3-godini/zasto-je-gruba-igra-s-tatom-vazna-za-razvoj-djeteta-2592 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar cloudy

    cloudy

    Broj poruka: 3222

    Prijavi adminu

    Iako nam curica ima tek 9 tjedana od samog početka njenog života vrijeme pokušavamo ispuniti sa što više igre. Na samom početku zanimljiv joj je bio mobil, a kako raste prihvaća i neke nove oblike igre i zabave. Trenutno su joj zanimljive igre skrivanja i pokazivanja, a osmijeh na lice joj izvuče i kada tata lupa glavom o igračke koje vise na mobilu. Prije nekoliko dana skužila je i didaktičku loptu koja u sebi ima zvečku pa se pomalo igra i s njom. Također, voli kada se ja i dragi glupiramo pred njom - beljimo, smijemo radimo razne face - to joj je super zanimljivo i izvlači joj osmijeh na lice. Kako će rasti tako ćemo uvoditi i nove igračke, a sve kako bi joj djetinjstvo bilo ispunjeno igrom i veseljem.

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Naš će sin za koji dan napuniti 7 mjeseci pa su i način igre uvelike promijenio u odnosu na sami početak. On već razaznaje na koji način se igra s mamom, tatom, bakama ili tetama. Zna da se s mamom igra mirnije, najčešće na spužvi na podu, pa se usput rade i neurorazvojne vježbice. Kod tate ima više prostora za “divljanje”. Oni se gnjave, odguruju sve moguće igračke, skidaju bosi, stavljaju hlače na glavu… Milina ih je za gledati. 
    Ipak, još uvijek su mu najdraže igre skrivanja, poznati Kuc-kuc, tašunanje, i jako su zanimljive različite etikete. A najviše oboje volimo ujutro igru u krevetu ispod pokrivača samo sa našim rukama i nogama.

    Krešimir 19.08.2014. <3

  • Avatar iva8

    iva8

    Broj poruka: 101

    Prijavi adminu

    Najradije se igramo istraživajući prirodu, upoznavanjem cvijeća, drveća, životinja! Ali za hladnih dana koje provodimo u stanu iz rukava izvlačimo razne motoričke i senzorske igre od kojih većinu sami izmišljamo!
    Radimo tijesto koje onda farbamo u različite boje pa mjesimo, stišćemo, trgamo..
    Košaru napunimo raznim igračkama i predmetima iz kućanstva pa otkrivamo što se sve unutra nalazi, mama ili tata se sakriju, npr iza kreveta i zovu sinčića dok ih ne nađe, a u zadnje vrijeme nam je najzabavnije proizvoditi glasne zvukove lupanjem lonaca i ubacivanjem nekuhane tjestenine u njih :)

  • BUBA22

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Bella ima 15 mjeseci i jako je veselo i živahno dijete koje se već zasitilo svih igračaka, pa smo odlučili izmisliti neku novu igru primjerenu za njenu dob.

    Sjednemo svi troje na tepih, suprug i ja skupimo šake te u jednu od šaka sakrijemo neku od njenih malih igračaka koja se ne vidi u ruci i pitamo ju: “U čijoj ruci se nalazi npr. kockica?” i onda ona otvara naše ruke kako bi pronašla kockicu i kad ju nađe toliko je sretna i ponosna na sebe, te istu kockicu pospremi u svoju kutiju sa igračkama, i tako uzmemo novu igračkicu i tako se igramo sat vremena bez pauze koliko je njoj to zabavno a i nama također.

    Bella, voli te mama 

  • suki1980

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Budući da sam mama dvije djevojčice, od 4 godine i 17 mjeseci ,pokušavam kombinirati igru na način da obje budu sretne i zadovoljne i da ni jedna nije isključena. Zato se najčešće igramo skrivača, dvije se sakriju a jedna traži, i dok nas nađe mala pronalazačica se diže visoko u zrak uz vrtnju i jedno glasno bravooo, to je u biti i najzanimljivije, taj trenutak i to oduševljenje male  pronalazačice<3
    Slažemo kockice, starija slaže, manja uglavnom ruši:-)
    Plešemo puno i često, vrtimo se u krug.
    I puno crtamo i šaramo:-)
    Unatoć razlici u godina ove igre su nam uvijek zabavne!

  • Helly

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Kako moja maza ima samo 6 mjeseci njoj sve predstavlja igru, no ipak su joj najzanimljivije grimase koje joj radimo, zvukovi koje ispuštamo i pokreti prstima… jako je znatiželjna i voli istraživati i probati sve svoje igračke, a i vrlo je pametna pa često zna zeznuti mamu i njoj podvaliti svoju dudu, a u usta strpati daljinski jer je to jedna od rijetkih “igračaka” koju nije probala… :)

  • Vita6

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Moj sin ima 17 mjeseci i jako je zivahan. Svaki dan smo vani.bez obzira na vremenske uvjete :).Najvise vremena provodi sa zivotinjama i susjedima. Kada je lijepo vrijeme obilazimo zivotinje :pse, macke, koke…i hranimo ih.On to dozivljava kao igru. Takoder, pomaze susjedima kada sade povrce, slaze drva sa njima itd.Kada je kisa,obujem. cizme i trcimo po lokvama bez kisobrana.Ta igra nam je najdraza. Obozavamo i bacati kamencice u rijeku :).Uglavnom sva igra i zivot nam se odvijaju u prirodi.Kada smo u kuci obicno ga vozamo u gajbi okolo ili se penje i silazi niz stepenice.I tako, dan traje dugo jer ponekad sve to isprobam. u jednom danu :). Knjiga i nove ideje bi nam dosle “ ko budali samar” jer malac nikako ne spava i nema odmora cijeli dan :)!

    Vita

  • Avatar Mama&Domi

    Mama&Domi

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Moj sin će uskoro napuniti 20mjeseci.
    Mislim da sam ja od onih mama, ne znam koliko ih je, koje su stalno u strahu da ne rade dovoljno za svoje dijete. No kad pogledam sa šireg gledišta mislim da sam stvarno dobra mama ali to mi ipak nikad nije dovoljno. Od ranog jutra smo u akciji, dok se spremamo za park igramo se, dok jedemo igramo se. U parku smo svaki dan ili dječjim igraonicama jer volim da se druži s ostalom djecom svojih godina. Što više se druži vidim da je bolje dijete, sluša me više, jako dobro je socijaliziran, ponekad sramežljiv. 
    Moja mama je samohrana mama i nikad nisam imala prilike vidjeti ni iskusiti kako je to igrati se s tatom i moram priznati da mi je u početku i malo smetalo kako je moj muž sa sinom “grub” ali nakon nekog vremena sam shvatila koliko je to važno u njegovom razvoju, pogotovo kao dečko. Treba imati mamine pažnje i ljubavi ali isto toliko i tatine. On obožava njihove igre a ja ih još više obožavam gledati zajedno! To su igre koje sa mnom ne bi igrao a njemu su itekako potrebne. Za dva mjeseca nam stiže curica i jedva čekam vidjeti hoće li igra biti nešto drugačija :)

  • Vexi

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Naša curica ima 5 i pol mjeseci i jako je živa i vesela, pa se od prvog dana nekako smijemo i zabavljamo s njom. Sve joj je smiješno, bitno da se glupiramo :-) ja vjezbam, skačem, “plivam”, glumim zabu, mašem kosom/glavom gore dolje tako da mi vidi lice pa ga ne vidi i to ju jako zabavlja. Već sa dva mjeseca cirka se počela igrati “skrivača”: pokrije lice gazom ili dekicom i treperi i smije se čekajući da ju otkrijemo :-) 
    Sada se igramo skrivača tipa “kuku….treeeee” ja se sakrijem pa se pojavim i smijemo se. A najviše voli “lovice”: ja ju držim u naručju, a tata nas lovi pa onda mi lovimo njega i smijemo se na sav glas. Sada ju jako nasmijava i kad pričamo “kineski” i radimo smiješne grimase i zvukove. Bitno da se skače i smije i glupira :-) meni isto paše jer su se i trudnicki kg otopili, a imamo kuću punu smijeha i veselja i zadovoljno dijete koje nas budi svojim brbljanjem, cvrkutanjem , “pjesmom”(istražuje svoje glasovne  sposobnosti) i smijehom.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.