Koliko je rizičan treći carski rez?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Bumbali

    Bumbali

    Broj poruka: 57

    Prijavi adminu

    Evo mene čeka treći carski, sad sam  12 tj. nadam se da će sve biti dobro :)

    Bog je velik!

  • pikapolonica

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    I mene također ceka treći carski…sad sam u 20 -tom tjednu i nadam se da ce sve proci dobro 

    Pikapolonica

  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    Da vas ohrabrim malo. Nisam osobno bila na carskom, ali znam ženu koja je imala treći carski i sve je bilo u redu. Ništa se ne brinite. Sretno!

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • Avatar anita18

    anita18

    Broj poruka: 125

    Prijavi adminu

    Ovako,carski rez ,vise od 3,je malo rizican za samu trudnocu.Kontrakcije i rastezanje maternice moze dovesti do pucanja starog mjesta reza,jer je to mjesto na maternici izgubilo elasticnost uslijed sivanja.Nadalje,komplikaxije u trudnoci koje se pripisuju carskom rezu su urastanje posteljice u maternicu ili cak probijanje iste.Jako puno ovisi o vise faktora,1.kako su prijasnji carski rezovi prosli…tj.da li je bilo komplikacija ili slabog zarastanja tkiva 2.ooceniti stanje trudnice i trudnoce…u prijevodu,ako vam se u trudnoci ne dogodi nista od gore navedenog,tj urastanje posteljice u tkivo ili nedaj boze ozljede maternice uslijed rastezanja…sve ce biti ok.Ja sam imala 2 carska reza i sve je proslo ok,znam lar cura koje su imale i vise od 3 carska reza i sve je ok.Sami ce vas,i bilo bi uputno,malo vise pazit kroz trudnocu i to je to.Vjerovatno nece cekat da dozivite trudove vec ugovorit carski u 39.om tjednu trudnoce

  • Avatar anita18

    anita18

    Broj poruka: 125

    Prijavi adminu

    Oporavak je malkice tezi,mali vise krvarenja…a znam da i nude da vam podvezu jajnike nakon 3eg carskog reza,u hrvatskoj.

  • Misi

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Samo hrabro naprijed drage buduće majčice. Rodila sam i treće dijete na carski i to nakon četrdesete. Meni je oporavak duže trajao i više me boljelo nego prva dva puta al kao što znate brzo se to zaboravlja uz maleni smotuljak u naručju. Sretno!!!

  • Ginekolog

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Nakon drugog carskog reza u principu se preporuča carski rez za svaku slijedeću trudnoću. Nije točno da se epiduralna analgezija ne preporuča jer studije do sada nisu pokazale da ona može zamaskirati rupturu maternice od čega se najviše strahuje u takvim porodima. Nakon trećeg carskog reza svakako bi trebalo porazgovarati s liječnikom o komplikacijama svake slijedeće trudnoće (urasla posteljica, ruptura maternice, obilno krvarenje itd.). Ja bih svakako dobro razmislio prije slijedeće trudnoće jer u slučajevima urasle posteljice (incidencija raste s svakim slijedećim carskim rezom) nerijetko carski rez završava histerektomijom i obilnim krvarenjem koje zahtjeva visoke količine transfuzije krvi (i do 10L!!!) i ostalih krvnih produkata. Čestitke Specijalnoj bolnici Podobnik na 8 carskom rezu na istoj pacijentici no takvom pacijentu se trebalo objasniti rizik svake slijedeće trudnoće jer je takva trudnoća mogla završiti i fatalno. Ne bih htio plašiti  buduće majke ali svakako se informirajte i pogledajte statistiku prije same odluke o budućoj trudnoći, napokon, radi se o Vašem tijelu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.