Koprivničko rodilište

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • matea890

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Ženice da li je koja od vas rodila u Koprivnici,kakva su vam iskustva😊

  • Deleted user

    Broj poruka: 941

    Prijavi adminu

    Evo me 😊
    Prosle godine u 5.mj.
    Nemam ni jednu zamjerku, ni na doktore, ni na sestre za bebe, ni na sestre za nas rodilje, cak mi je i hrana bila super 😀
    Pratnja moze biti i u predradaoni i to mi je puno znacilo jer sam tamo bila 12 i onda u box. 
    Pitaj dalje kaj te zanima. 

  • Avatar bejb2

    bejb2

    Broj poruka: 210

    Prijavi adminu

    Ja uskoro moram roditi pa me takoder zanimaju iskustva :)

    [lilypie.com]

  • Deleted user

    Broj poruka: 941

    Prijavi adminu

    Evo napisem skroz svoje iskustvo. 
    Dosla u rodiliste oko 2 ujutro s trudvima na 5 min, zaprimila me dr. Kolarevic, pregledala, 2cm otvorena, popunila papire, potpisala, i onda na klistir i tusiranje. Nakon toga me smestaju u predradaonu i spajaju na ctg, od onda pa sve do izgona je muz sa mnom. Doktori dolaze svakih sat/dva provjeravati koliko si otvorena. Oko 6 su mi pokidali vodenjak i kateterom izvadili visak mokrace, dobila sam dolantin (uzasna greska, znam za drugi put) i spasmex, otvorena 3 cm. Jako sporo sam se otvarala, u 7 u smjenu dolazi predivna dr. Behin Mraz, odlicna je. Pitala me zelim li drip pa sam nju pitala kaj mi preporuca i uzela ga na kraju. Od dripa su mi trudovi bili pravilni, ali nist bolniji nego moji. Daju da seces i skaces po lopti, mene tjerali na loptu stalno jer mi nije nikak odgovaralo, ja sam jedna od rijetkih kojoj lezeci polozaj je odgovarao bolje od hodanja i lopte. Oko podneva na 4cm, oko 14h na 6cm, oko 15h na 8 i onda me premjestaju u box, sa mnom cijelo vrijeme muz i dvije predivne babice, a i doktorica, izgon trajao skoro sat vremena, htjeli mi opet kateterom mokracu izvaditi, nisam dala jer me to peklo i boljelo vise nego trudovi. Daju da se na stolu namjestis kak ti odgovara, bok, leda, trbuh, meni opet leda odgovarala najbolje. Mali bio velik i s velikom glavom i nakon kaj nije mogao sam izaci, babica dva puta naskocila na trbuh, onda sam rekla da nek to vise ne radi jer sam ostajala bez zraka, i dalje nije izlazio van, pa je rekla da me moraju rezati jer bi popucala inace, prostala sam na to. I onda je konacno izasao u 15:58. 14 satu muke u rodilistu, i jos 10 prije toga doma. Dva sata ste u boksu svi zajedno, onda beba ide pedojatru na pregled, a ti u sobu, nakon poroda odmah te vode na pisanje.

  • Deleted user

    Broj poruka: 941

    Prijavi adminu

    Sestre i kasnije sve u sobama fenomenalno, mijenjaju posteljinu kad god treba, stalno pitaju dal treba. Stalno nude tablete ako vam treba, pomognu za tusiranje, sve oko bebe. 

    Bebu sestre tusiraju i premataju, s tim nemate problema, dobijete ju cistu i mirosljavu svakih 3, 4 sata.

    Ako ste prvorotka, doma idete cetvrti dan, viserotka treci, a nakon carslog peti. Dan dok rodite se racuna ko nulti.

    Hrana meni super, cak mi bilo i dovoljno, sobe i wci su skroz novi, svaka soba ima svoju kupaonu, tri kreveta su i sobi, ako nema puno rodilja, same ste u sobi. Cistacice ciste sobe i kupaone ujutro i navecer. 

    Potice se dojenje jako i sestre su ful susretljive, ja sam svaku izmaltretirala jako jako i stvarno uvijek su dosle i trudile se i pokazivale i stavljale malog na sisu. Uspjeli smo s dojenjem i danas nakon 10 mj jos uvijek doji. Ne daje se ad bespotrebno i ne hodaju okolo s bocicama ko i drugim rodilistima. Bebe su cijelo vrijeme s vama u sobi. 

    Eto, toga sam se sad sjetila, ako vas kaj jos zanima, pitajte. 

  • Avatar bejb2

    bejb2

    Broj poruka: 210

    Prijavi adminu

    Draga, hvala puno na ovom detaljnom opisu! :)) Malo nam je sad situacija drugačija zbog korone, pa ni nema pratnje :(, ali iskreno, meni je sad puno lakše, dok sam čula pozitivno iskustvo i to još iz prve ruke. Ne znam kaj bi pitala, a inače imam 100 pitanja, dok se sjetim pitam :)

    [lilypie.com]

  • Avatar bejb2

    bejb2

    Broj poruka: 210

    Prijavi adminu

    E da, sjetila se nečeg. Mislim nije mi točno jasno, pošto svako rodilište očito ima svoje procedure. Kaj si si nosila baš u rodilište? Mislim ja ću si spakirati kofer za odjel, ali na vrh tih stvari ću si staviti vrećicu sa stvarima samo za rodilište, kaj mi točno treba, taj dio mi nije jasan, kaj smiješ imati, neke žene vele da smiješ uzeti vodu, mobitel, pa da su si uzele gel za tuširanje, ručnik, spavacicu, papuče, mrežaste gaće tako da to imaju sa sobom u rodilištu, nije mi to baš jasno :D

    [lilypie.com]

  • Deleted user

    Broj poruka: 941

    Prijavi adminu

    Imala sam ruksak sa sobom i kofwe. Kofar mi je bio ispod kreveta u presradaoni i muz ga je nosio u box i kasnije u sobu, ako nema pratbje, onda ga sestra nosi/vozi.
    U ruksaku sam imala spavacicu, rucnik, gel za tusiranje, vodu, japanke, labelo, mobitel, ulozak jedan i mrezaste gacice, makar mi ulozak i gacoce nisu trebali jee ti stave neku ko plahtu ili kaj to vec je do sobe pa si onda tam obuces. 

    Obavezno slusati sestre i babice prije poroda i tijekom poroda, znaci slusati i raditi kaj oni govore, s tim si rijesis 50% posto poroda. 

  • Avatar bejb2

    bejb2

    Broj poruka: 210

    Prijavi adminu

    Hvala :)
    Da li nosimo pelene sa sobom?

    [lilypie.com]

  • Deleted user

    Broj poruka: 941

    Prijavi adminu

    bejb2

    Hvala :)
    Da li nosimo pelene sa sobom?


    Da, za bebu vlazne maramice i pelene, neke sestre uzmu vlazne, neke ih peru vodom. Ostalo za bebu bist ne treba, jedino za izlazak iz rodilista. 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.