'Nakon carskog reza nisam mogla držati svoju bebu'

Pregledaj članak
Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    Uspjele ste!!! Bravo i samo hrabro dalje..

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Balerina3

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Ja sam rodila prirodnim putem bez epiduralne, uz pomoc dripa dijete od 4800, i isto tako ga nisam mogla držati u rukama A sve zbog bolova koje sam imala nakon poroda. Ne možeš govorit da je prirodni lakši ako nisi iskusila. Kao što ni ja ne znam kakav je oporavak nakon carskog reza.

  • marina289

    Broj poruka: 23

    Prijavi adminu

    Sve osim temperature i odlaska u bolnicu isto kao i kod mene. Potpuno isto.. svi su drzali dijete osim mene mjesec dana… uzas. Imala sam ju u rukama samo kad sam dojila. Danas to i nije tako lose jer je navikla zaspati sama, bez nosenja, ljuljanja i slicno. Legne i spava :) Svako zlo za neko dobro.

  • Marti6

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    I meni je drago pročitati da ste uspjele prebroditi sve probleme i da je danas sve ok. Ja sa druge strane imam iskustvo 2 carska reza. Naravno, voljela bi da sam prirodno rodila, ali odluka o carskom rezu donijeta je neposredno prije poroda na temelju procjene liječnika. Naravno, carski rez je operacija koja može biti bolje ili lošije odrađena. Ja sam imala sreću da su oba carska reza prošla bez komplikacija. Danas ne osjećam nikakve posljedice niti žiganja na mjestu reza. Obzirom da sam odabrala totalnu anesteziju, dobila sam dijete na prsa isti dan. Sestre u bolnici su bile od velike pomoći i ja sam dijete imala na prsima (ali baš da je prihvatilo dojku) 6 sati nakon carskog reza. Ne mogu točno reći kada je nadošlo mlijeko, ali oba moja sina su bez problema prihvaćala dojku i u početku dok kolostruma/mlijeka možda nije niti bilo. Niti jednom nije bilo potreba za nadohranom s moje strane (iako ne znam sa sigurnošću da li su sestre moju djecu nadohranjivale tih 5-6 dana u bolnici). Po dolasku doma, bez obzira na carski rez, ja sam preuzela kompletnu brigu o djetetu, iako mi je dolazila mama i pomagala, ali više oko kućanskih poslova (pospremanje i kuhanje). No, vjerujem da bi mi došla pomoći i da sam rodila prirodno. Nikakvih post-komplikacija carskog reza nisam imala. Nevjerovatno je kako se organizam brzo oporavlja nakon operacije. Išla sam u šetnju sa kolicima kada je dijete imalo 2 tjedna. Nosila sam steznik cca 1-2 mjeseca. U razgovoru sa prijateljicama koje su rodile prirodno ima priča da je sve prošlo u redu i bez komplikacija, ali i teških priča od puknuća maternice, zdjelice, ruptura, pucanja….gdje su majke osjećale velike tegobe i posljedice ne tjednima nego mjesecima. Moje iskustvo sa oba carska reza je dobro, ali ne bi htjela da ovaj mail ikoga ohrabruje na carski rez. Ja bi osobno voljela da sam oba puta rodila prirodno i bez komplikacija. No, kada je odluka o carskom bila donesena, sretna sam da je sve ispalo dobro i da sam se osobno mogla skrbiti o djeci odmah po otpustu iz bolnice, te da sam ih obojicu uspješno dojila duže od godine dana.

    Marti

  • donatamladineo

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Moje iskustvo je blagoslovljena s tri poroda koja bih svakom poželjela. Prirodno.
    No osvrnula bih se na Sanjino iskustvo.
    Sanja je sitne građe a nosila je bebu tešku 4730/53. Pred kraj trudnoće su joj stalno davali do znanja da je carski rez izvjestan.
    No Sanja se do zadnjeg trena pripremala na prirodni porod. I već je sve bilo spremno kada je stigao nalaz krvi, i bebe i Sanja su bile vitalno ugrožene. Carski je bio jedina mogućnost a da ne dođe do teških posljedica za nju i djete.
    Epiduralnu je odbijala dok doktorica nije inzistirala, jer bebe je za Sanjinu konstituciju bila zaista velika. A Sanja je i dalje ostajala hrabra. Ali eto, dogodilo se tako kako je.
    Želim samo reći da je svaka žena jedinka za sebe, Sanja nije mogla bez pomoći majke i sestre, rez i dizanje djeteta koje teži skoro pet kilograma je i zdravom zahtjevno, želio to tko priznati ili ne.
    Ali sve je to lako, najteže je iskustvo ovo koje je Sanja prošla, a to je da nije mogla uzeti svoje djete u ruke, naći položaj u kojem će leći, nije mogla ustati bez pomoći. Žao mi je što je to prošla.
    Ja sam kako rekoh rodila troje djece prirodnim putem, ali je svaka trudnoća i svaki porod bio poseban, drugačiji. i rekoh, svakom bih poželjela porode kakve sam imala ja. Ali ne ide.
    Zato, nemojte Sanju shvatiti kao nekog tko je slab, jer za ono što je ona prošla treba puno snage, strpljenja i upornosti. Čestitam joj na tome.
    Sanja svaka čast!

  • Avatar Madrugada

    Madrugada

    Broj poruka: 81

    Prijavi adminu

    Hvala na iskrenoj priči.i ja sam rodila na carski i bila zbog toga razočarana.Nasreću imala sam puno bezbolniji oporavak,pa sam sinčića mogla ipak nositi,hodati a i rez nije toliko bolio.No usprkos tome,iskreno,prvi mjesec i nije mi bio najugodniji.Apsolutno se slažem,svaku pomoc treba prihvatiti.To nije znak slabosti nit razmazenosti.Želim vama i kcerkici puno zdravlja i veselja ;-)

  • Marti6

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Naravno, ja mislim da je Sanja super sve izdržala i da je super uspješno prebrodila sve probleme. Ja sam se samo htjela osvrnuti na vlastito iskustvo koje je u svakom slučaju bilo nešto bolje i manje traumatično. Napisala sam svoje iskustvo jer mislim da se ne treba bojati carskog reza, ako je nužan. Oporavak nakon carskog može biti i brz i bez posljedica. Iako ostaje trajan ožiljak na donjem dijelu trbuha kao uspomena na taj trenutak.

    Marti

  • Plavamama

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Draga mama,
    Zao mi je sto ste imali tako lose iskustvo i takav strah i prijezir prema carskom rezu. Lijepo je da je sada sve ok. Ipak, mozda bi oporavak bio lakši da ste si uspjeli odmah u glavi posložiti da carski nije najgora stvar na svijetu. I jako mi je ruzno kada netko kaze da carski rez nije porod - nego što je onda? Moj carski je bio planiran zbog zdravstvenog stanja. Nije bilo ugodno, ali iskreno, nije bilo nista lakse rodiljama koje su bile samnom u sobi i rodile vaginalno ili sestrični koja je imala vise od 10 šavova. Štoviše - ja sam odmah imala mlijeka, one su se mučile. Hodala sam i uzimala svoje dijete. Nije bilo lako, ali jesam. Kada sam dosla kući, suprug ga je vise nosio i podizao. I to stvarno nije bio kraj svijete niti treba biti. Mama je mama neovisno o načinu poroda i vremenu oporavka.
    Sretno dalje!

  • Avatar ANITAD2

    ANITAD2

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Rodila sam ‘prirodno’, samo nikako to nije tako bilo… Curku od 3170. Oporavak od mjesec dana, nisam mogla stati na noge što od šava, ali više od hemeroida koji su izašli nakon poroda i boljeli valjda pet puta više od tog šava. Tako da prirodni porod u mom slučaju najmanje je bio prirodan i oporavak je isto jako dugo trajao. Htjela sam reći da je sve to dosta individualno i carski zaista može biti ponekad i manje bolan i osoba se može brže oporaviti jer danas rijetko tko ima prirodan porod kakav bi zaista trebao biti.

  • Avatar Nana28

    Nana28

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Pa ja mislim da će Vam svaki doktor reći da carski rez se ne može smatrati porodom. To je operacija. Naravno, ja nisam rekla da to umanjuje vrijednost žene kao majke.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.