Natecene i bolne noge - vene

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jackie

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Molim za pomoc! Natice mi konkretno za sada lijeva noga od skocnog zgloba, i bol ide uz misic lista skroz do podrucja ispod koljena. Manjak mg? Mazem sa kremom divljeg kestena, no svaki savjet je dobrodosao! U 14om tjednu t.sam!

  • Antonnella70

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Vene su to imam isti problem a ti imas iste simptome kao i ja, pricekaj još pa otiđi k liječniku nakon poroda.Najbolji je vele zasigurno doktor Dragic iz Bg koji ordinira u Banjoj Luci i samo vene operira i to laserom bez boli.Veoma ucinkovito.Naručena sam kod njega na pregled u listopadu.Zabluda je da uvijek ima vremena za uklanjanje proširenih vena,jer se odgađanjem operacije omogućuje razvoj komplikacija.Moji problemi s proširenim venama su počeli u prvoj trudnoći, a rekla bih da mi je to friški problem jer je od onda prošlo 3 godine.Naime,sada su se opet javili.težina u nogama,lagano pečenje vena,bolno stajanje itd Noge s proširenim venama mi izgledaju ružno, kvrgave su, a ponekad je i koža na njima tamnija.No,najčešće se ne zna, ili se zaboravlja,da su proširene vene ozbiljan, pa i po život opasan zdravstveni problem.Pošto se venski zalisci ne mogu popraviti jedini je način liječenja ukloniti ih.Prije svega vazno je masirati noge odole navise,od stopala prema trupu, blagim pokretima, bez gnjecenja. nista posebno, 
    bukvalno samo da se isprazne venski dzepovi u kojima zaostaje krv. moze i vise puta dnevno,a najbolje i najefikasnije je uvece.Naravno otiđi do liječnika.

  • Avatar krunica

    krunica

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Cula sam za dr Dragica od frendice. On je educirao neke nase kirurge u Hrvatskoj u Zadru tocnije. Ne kanim putovati u Dalmaciju predaleko je. Kako se moze naruciti za pregled  u BL ? 
    Venu imam točno na sredini potkoljenice bas ruzno modre boje.Moja mama ih je imala od kad zna za sebe. Ne boli me,ali mi je jako ruzno jer volim nositi minice.
    Jel imaš kakav oziljak? Koliko dugo ti je trajao oporavak?  

  • Antonnella70

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Sve je proteklo besprijekorno ! Na collor doppleru su mi uradili prijegled a nakon  toga intervenciju u istom danu To je prosto nevjerojatno. Kontrolni prijegledi tijekom narednih godinu dana su mi ukalkulirani u cijenu tak da na to više ne mislim. 
    Alternativne metode liječenja u ovom slučaju zaista nisu liječenje, nego olakšavanje situacije.  
    Ove priče da su se kvrgave vene smanjile ili postale nevidljive su nažalost fantastika jer kad se vene počnu pojavljivati na taj način riječ je o pucanju stijenki i prestanku rada zalisaka ili ventila. dakle ako pokušavate održavati postojeću situaciju pripravci mogu biti korisni ali nemojte se zavaravati da ce docć do popravljanja stanja.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.