Po prvi put roditelji - šlampavi amateri

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar žena za sva vremena

    žena za sva vremena

    Broj poruka: 27

    Prijavi adminu

    Mama lijepo objasnila što sve zapravo rade majke kućaniceU društvu često vlada predrasuda da mame koje nisu zaposlene zapravo ne rade puno. Koliko i što sve rade opisala je mama troje djece u iskrenom statusu: Moja žena je nezaposlena. Moja žena je nezaposlena!!!
    Razgovor između muža i psihologa:
    -Kako zarađujete za život, g. Rogers?
    -Radim kao službenik u banci.
    -Vaša žena?
    -Ona ne radi. Domaćica je.
    -Tko pravi doručak za vašu obitelj?
    -Moja žena, jer je nezaposlena.
    -U koja se doba budi Vaša žena?
    -Budi se rano, jer sve mora biti organizirano. Organizira ručak za djecu, brine se da su dobro odjevena i počešljana, da doručkuju, operu zube i uzmu sve potrebno za školu. Budi se sa dojenčetom i mijenja pelene i presvlači. Doji a priprema i užinu.
    -Kako Vaša djeca dođu do škole?
    -Moja ih žena odvede u školu jer je nezaposlena.
    -Nakon što odvede djecu u školu, što radi?
    -Obično si uzme vremena da razmisli što može još uraditi dok je vani, da ne bi morala prečesto pakirati i raspakirati autosjedalicu, npr. platiti račune ili svratiti u trgovinu. Ponekad nešto zaboravi pa mora ponoviti put, sve s djetetom. Kad se napokon vrati kući, mora nahraniti bebu i opet dojiti, promijeniti joj pelenu i spremiti za spavanje, pospremiti kuhinju a onda će se pobrinuti o rublju i čišćenju kuće. Znate, zato što je nezaposlena.
    -Navečer, kad se vratite kući iz ureda, što radite?
    -Odmaram, naravno. Znate, budem umoran nakon cjelodnevnog rada u banci.
    -A što Vaša žena radi navečer?
    -Napravi večeru, usluži djecu i mene, opere suđe, još jednom pospremi kuću, pobrine se da je pas vani, kao i da su sklonjeni bilo kakvi ostaci od večere. Nakon što djeci pomogne sa zadaćom spremi ih za spavanje u pidžamama a pobrine se i da je beba u čistoj peleni, da djeci toplo mlijeko, pobrine se da operu zube. Kad je u krevetu, nastavlja se često buditi da bi nastavila dojiti i po potrebi promijenila pelenu dok mi odmaramo. Zato što ne mora ustati na posao.-Ovo je dnevna rutina mnogih žena diljem svijeta, počinje ujutro i nastavlja se do sitnih noćnih sati…I ovo se zove „nije zaposlena“?!
    Zvanje kućanice nema diplome, ali ima ključnu ulogu u obiteljskom životu!
    Uživajte sa svojom ženom i cijenite ju, kao i svoju majku, baku, tetku/strinu, sestru, kćerku… Jer njihova je žrtva neprocjenjiva.
    Netko ju je upitao…Vi ste žena koja radi ili se to jednostavno zove „kućanica“??Odgovorila je:Radim kao supruga kod kuće, 24 sata dnevno…Majka sam,Žena sam,Kćerka sam,Budilica sam,Kuharica sam,Spremačica sam,Gazdarica sam,Šankerica sam,Dadilja sam,Medicinska sam sestra,Fizički sam radnik,Djelatnik sam osiguranja,Savjetnik sam,Tješitelj sam,Nemam godišnjeg odmora,Nemam dozvolu za bolovanje,Nemam slobodnog dana,Radim dan i noć.Na dužnosti sam bez prestanka,Ne primam plaću, a…Bez obzira na to, često čujem frazu:„ali, što radiš po čitav dan?“

    Žena je poput soli:Njena se prisutnost ne pamti, ali njena odsutnost ostavlja sve bez okusa.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.