Policistični jajnici i planiranje trudnoće

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar AnaK

    AnaK

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Lijep pozdrav. Meni su dijagnosticirani policistični jajnici sa 17 godina zbog neredovitih menstruacija koje su (kad su stigle) bile bolne, uz veliki broj cista na jajnicima kod ultrazvuka. Počela sam najprije piti duphaston da potaknem dolazak menstruacije koje su nakon toga bile (u usporedbi s prijašnim menstruacijama) obilnije ali su trajale 5 dana. Nakon nekoliko godina prešla sam na kontracepcijske tablete Trinovum i dobivala sam redovite menstruacije. Potaknule su želju za jelom i dobila sam 20 kilograma. Nakon prestanka korištenja pala sam u kilaži za 17 kg u roku od 3 mjeseca (malo je pomagao stres u životu). Duphastone mi je prepisao liječnik da mi pomogne kod menstruacije. Ali nisam htjela više kontracepcijske pilule. Sa dečkom sam 3 godine imala nezaštićeni odnos kako bi ostala trudna ali ništa. Vec sam iskreno pomalo odustajala od cijele ideje. Ginekolozi su rekli da bez hormonalne pomoći nemoguće je da ostanem trudna jer je opna u maternici koja napočetku hrani dijete jako tanka i da se dijete nemože zadržati. Ove godine u 4 mjesecu mi je kasnila menstruacija(inače je ciklus svakih 40 ili vise dana), test je bio slabo pozitivan ali sam nakon 2 dana dobila menstruaciju koja je po prvi put i životu trajala 10 dana i znala sam da nešto nije u redu. Dan kad sam išla ginekologu iz mene je izašlo bljedo tkivo velicine 2 cm i znala sam da opet ništa od bebe. Doktor je predložio da se naprave hormoni kako bi se ustanovilo gdje je problem. Nisam odmah otišla na pretrage jer mi je bio šok i nisam htjela saznati da ne mogu imati djecu. Ali došlo je jedno velikooo iznenađenje u 6. mjesecu saznala da sam trudna bez ikakvih komplikacija i sad čekamo još 1 mjesec da primimo malo čudno u ruke.. 😇

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.