Potpomognuta oplodnja (PGD)

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar PAM1

    PAM1

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Pozdrav zenice😊
    Trebala bih vas savjet. Naime jako sam mlada, ali sam imala vec 2 prekida trudnoce. Prvi je bio pocetkom prosle godine kada su otkrili da dijete ima sindrom, tj dodatan kromosom na svakom kromosomu i nazalost morala sam na prekid u 27 tjednu. Tada su mi rekli da se to u vecini slicajeva dogodi jednom i nikada vise de ne ponovi. Nakon te prve trudnoce napravili smo testiranje na trombofiliju, stitnjacu i genetski pregled i svi su nalazi uredni, takoder i nasi kariogrami. Nakon toga sam ove godine opet ostala trudna  i opet razocarenje nakon amniocinteze dosao je nalaz identican kao prvi put.😞 na razgovoru kod geneticarke sugerirala je da probamo s PGD-om da se utvrdi da li postoje neke krive stanice koje to prouzroce. E sada bi mi lagano krenuli sa svim tim prvo u HZZO da vidim da li ce mi dopustiti komisija to pa onda sve dalje.. isli bi u Bruxelles jer smo o njima samo najbolje culi..nama je problem sto mi jedino pricamo hrvatski i talijanski e sad me zanima da li tamo ima ijedan nas doktor, posto ne procamo engleski pa nas brine kako cemo se sporazumjeti.. zanima me jos zene koje su isle tamo kako je kod vas sve to proslo.. mi toliko silno zelimo bebicu da cemo stvarno probati sve sto mozemo. Hvala na svakom savjetu

  • Avatar Lemon

    Lemon

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    Pozdrav, prvo zao mi je što kroz to prolazis, i samoj mi je tako.. Ja sam bila ove godine na prvom FETu u Belgiji i radili smo PGD. Dva prekida trudnoće i dva spontana imam iza sebe. Zadnji prekid je bio prije mj dana u 21tt zbog greške na mozgu. Iako je ta trudnoće iz Belgije i iako je na embriju napravljen PGD. Moj kariogram nije uredan i zato smo išli tamo. Što se sad dogodilo nitko ne zna, bio je uredan i Nifty. Možda je genetski pa nema veze sa kromosomima i zato to ni jedan test nije detektirao. Čekamo nalaze ploda. Mi smo s njima na engleskom sve, nisam ni pitala jel imaju nekoga za naš jezik ali mislim da ne. Jedino nalaze nismo morali predvoditi na eng. Nama je zavod pokrio na temelju mog kariograma i na genet.savjet.su nam to napisali da možemo ići na PGD.

    💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️
    [tickerfactory.com]

  • Avatar PAM1

    PAM1

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Koliko je trajao taj sav proces od pocetka od skupljanja papira pa na dalje.. da li je uspjelo iz prve? 

  • Avatar Lemon

    Lemon

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    Nekih pola godine, tri odlaska tamo, od prve je uspjelo. S tim da netko čeka dugo rješenje od zavoda, nama je stiglo kroz dva tj.

    💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️
    [tickerfactory.com]

  • Avatar PAM1

    PAM1

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Hvala puno, ja cu ovaj tjedan pokrenuti nadam se brzom ishodu🙏

  • Avatar PAM1

    PAM1

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Imate li za preporuciti neki smjestaj blizu bolnice?

  • Avatar Lemon

    Lemon

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    Možeš njih pitati za preporuku hotela, ali mi smo sami našli u centru. Htjela sam i grad vidjeti kad sam već tamo. Iako smo gledali i hotele u Jette dijelu i to je bliže bolnici i dobro povezano. 

    💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️
    [tickerfactory.com]

  • Avatar PAM1

    PAM1

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Hvala puno

  • Avatar Amelie

    Amelie

    Broj poruka: 1271

    Prijavi adminu

    Curke koje su bile na PGD-u.. vidim da se već dugo nije ovdje ništa pisalo, zanima me je li koja od vas u meduvremenu uspjela ostati trudna i iznijeti do kraja? Nadam se da je. Mene ceka isto ovo.. suprug ima los kariogram. Dva spontana su iza nas.. u 8 i 6 tj. trudnoće. Nekako polazem visoke nade (unatoc losim postocima koje oni daju). Od vas koje ste bile.. koliko puta ste isle i po koliko vam je trajao svaki boravak? Hvala:)

    Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

  • Neolino412

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima..Prvo Lemon žao mi je što ti se to sve dogodilo.. :( nadam se samo da nisi odustala i da hrabro nastavljaš dalje. ja sam evo nakon 3 spontana kandidat za PGD. To mi je jedina opcija sa 20-25 % šanse što je ipak bolje nego 0%.. Mene zanima dali itko ovdje ima informacija šta je sve potrbno skupiti od papira za odlazak u belgiju? jer gdje god pitamo uviijek polovični odgovori…

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.