Povratak na posao nakon duljeg izbivanja od rada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zlim

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Drage mame,
    zanimaju me iskustva mama koja su se vratila na posao nakon duljeg izbivanja, pod time mislim, mame koje su bile na porodiljnom dopustu više od dvije, tri godine, ili su joj se zaredala dva ili tri porodiljna dopusta za redom ( ima i toga …), koje su na dopustu za njegu djeteta s težim oštećenjima više godina i sl. Kako ste se prilagodile na novonastalu situaciju, tj. koliko vam je vremena trebalo da ponovno stekete radne vještine odnosno osvježite bolje reći, kakav vam je bio odnos sa šefom odnosno kolegama, da li ste imali problema sa uzimanjem bolovanja radi bolesti djece …? LP

  • Avatar katja32

    katja32

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Ja sam imala 2 u 1 sa drugim i trećim djetetom. Kad je D imao 8 mj. dogodila se M, pa kad je prošao porodiljni za D radila sam 3 mj. i opet na bolovanje i porodiljni od 3 god. Tako da sam bila kod kuće 5 god.
    Kad sam se trebala vratit na posao jedva sam čekala malo se maknut iz kuće , ali isto tako bilo mi je i užasno teško gledat njih nekad ljute  ili uplakane kako pitaju : a zašto MORAŠ ići radit mama?
    D. se na to najteže privikao i dan danas zna biti ljut i “nabit mi na nos” da druge mame ne ostavljaju djecu “samu” (baka servis) da uče pjesmicu napamet.
    Što se tiče bolovanja nisam imala nikakvih problema mada sam kod privatnika, s tim da nikad radi viroza nisam ni išla na bol. A kad je bilo nažalost neophodno nikad mi nisu prigovorili nego su mi rekli da otvorim na sebe bolovanje jer roditelj nema pravo na bolovanje ako je dijete pod bolničkom skrbi.

    <a href="https://lilypie.com/ [lilypie.com]“><img src=”https://lbdf.lilypie.com/gpLkp2.png [lbdf.lilypie.com]“ width=”400“ height=”80“ border=”0“ alt=”Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.