Prekid porodiljnog zbog zapošljavanja na drugo radno mjesto

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Neila

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Vjerujem da ima mama koje su morale ranije prekinuti svoj porodiljni i uputiti se na novi posao, mislim da sam čak i čitala nešto o tome da ste ostavljali svoje 8-mjesečne bebe, ali nisam vidjela ništa o detaljima oko otkaza. Mene zanima kakva je tu procedura, daješ otkaz u staroj firmi, da li moraš odrađivati otkazni rok? Što bi trebala pripaziti i gdje bi sve trebala hodati rješavati papirologiju i slično? Molim za pomoć hvala..

    Love the life and live it while you can ;)

  • Avatar chocolate

    chocolate

    Broj poruka: 413

    Prijavi adminu

    Ja planiram to napraviti kad mi beba napuni 6 mjeseci. Na HZZO su mi rekli da oni nemaju nista s tim, nego samo treba doci ili prekinuti porodiljni ili prebaciti na muza drugih 6 mjeseci.. Otkazani rok moras koristiti, 15-30 dana ovisi od firme do firme.. Ja sam isplanirala tako da otkazni rok ne radim nego to vrijeme koristim godisnji koji imam cijeli.. U medjuvremenu prebacim papire i sve na novi posao.. 
    Ovo je sve sto ja znam, pa ako negdje griješim nek me netko ispravi..

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.