Pušenje u trudnoći i kako prestati?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • floflora

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Zdravo!
    Ovaj mjesec smo pokušali napraviti bebu i nismo se puno nadali da će od prvog puta uspjeti međutim uspjelo je. Sinoć sam uradila test i pojavila se slaba druga linija, jutros sam uradila test ponovo i isto se vidi slaba linija. Trebala bi dobiti za 2 dana.
    Eh sad muči me jedno. Pušač sam i nemam karakter neki da bi mogla baciti cigare tek tako. Uvijek sam govorila ako ikad ostanem trudna prestaću pušiti jer sam zdravstveni radnik i svjesna sam rizika i posljedica po bebu. Napadala sam i svađala se s prijateljicama i rodicama kako mogu pušiti a znaju da su trudne i kako ne mogu u svojoj glavi shvatiti da više nisu same i ako su već one odabrale da puše  nije odabralo djete. Skoro sve su govorile da ne mogu prestati da im se više cigara traži nego dok nisu trudne bile. Sve su rodile zdravu djecu.
    Volila bi stvarno prestati pušiti, imam grižu savijest al jednostavno ovisnost je jača. Također ne mogu pojmiti odnosno doživiti trudnoću, ne znam kako bi vam objasnila, znam da sam trudna ali ne doživljavam tu bebu (embrion) u sebi, kao da je i nema. 
    Da li iko zna neku alternativu, nešto što bi mi moglo pomoći bilo šta?

  • Avatar Valkris

    Valkris

    Broj poruka: 1183

    Prijavi adminu

    Pusila sam 15 godina. Kad sam ostala trudna sam postupno smanjivala. Nisam odjrdnom prestala. A i mučnine su utjecale na to sve. 
    Pusila sam kutiju na dan do tad. Kad sam znala da sam trudna me pekla savjest sa svakom zapaljenom cigaretom i krenula sam smanjivati. I psiha jako djeluje tu. Na kraju sam prestala skroz i ne pusim vise. 

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • floflora

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ja pokušavam prestati, ali me povuče da zapalim i zapalim. Muž mi trtlja puno pa imam grižu savijest i zbog njeg i zbog bebe. Najviše me muči da neću oštetiti bebu za cio život

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.