RH-pozitivan faktor

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jasminamina11

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Da li se kojoj mami dogodilo da je imala rezus faktor pozitivan i da je u trudnoći razvila antitijela.?Ovo mi je 3 trudnoća.

  • Avatar Tina0208

    Tina0208

    Broj poruka: 2756

    Prijavi adminu

    koliko ja znam kad je rh pozitivan nemas problema nikakvih… ja sam 0 pozitivna i nemam nikakvih problema… navodno je slucaj s negativnim faktorom nesto kompliciraniji…

    Laura 21.08.2014 :-*

  • jasminamina11

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ja danas dobila nalaze inače sam rh pozitivna,ali su pronašli antitijela.Šalju me drugi tjedan u Petrovu bolnicu,na daljnja testiranja

  • Avatar Tina0208

    Tina0208

    Broj poruka: 2756

    Prijavi adminu

    aha….to onda neznam pomoci…mozda se tko javi da je imao slicnih iskustava…

    Laura 21.08.2014 :-*

  • Avatar mamaLakos

    mamaLakos

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    ja sam 0 neg, i moja curka je isto 0 neg i sve ok.. to da je moja curka bila recimo 0 poz. onda bi ja dobila tu inekciju zbog antitijela..
    a s obzirom da su tebi Jasminamina11  odma vidjeli da imaš antitijela mislin da ćeš to sad samo pratiti do kraja trudnoće..tj da ćeš češće vaditi krv da se to sve vidi a kad rodiš dobit ćeš tu inekciju, premda čak mislim da ti je i sad u trudnoći mogu isto dati..al nemaš straha za to..bit će sve 5

  • Maya11

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    jasminamina11


    Da li se kojoj mami dogodilo da je imala rezus faktor pozitivan i da je u trudnoći razvila antitijela.?Ovo mi je 3 trudnoća.


    ja sam 0 poz i imam antitijela u krvi. Ovo mi je prva trudnoća i sad sam u 31tt. Otkrili su mi ih na početku trudnoće kad sam radila pretragu krvi da bi saznala koja sam krva grupa. Tada mi je onaj Coombsov test bio pozitivan pa sam radila daljnju pretragu i ustanovili su da imam Anti-Lea antitijela. Na nalazu mi još piše da u iznimno rijetkim slučajevima može uzrokovati hemolitičku bolest novorođenčadi. Od tada svakih 8 tjedana moram raditi kontrole da bi se vidjelo nije li možda porastao broj antitijela u krvi. Za sada mi je svaki nalaz bio isti kao i prethodni, a za dva tjedna idem opet (četvrti put) na tu kontrolu. Nisam dobila nikakvu injekciju niti mi je moja gin uopće spomenula da bi ju trebala dobit. Ja sam shvatila da injekciju dobivaju samo mame koje imaju negativan Rh faktor a beba ima pozitivan.

    Kad sam saznala za to bila sam izvan sebe od straha, ali nekako sam s vremeno prestala o tome negativno razmišljati. Jednostavno vjerujem da će sve biti u redu s bebom. Naravno da još uvijek postoji određena doza straha, ali nekako se trudim biti što više smirena. Mislim da sve ovisi o vrsti tih antitijela koja su pronašli. Malo sam istraživala o tome i ima ih doslovno za svako slovo abecede po jedna vrsta (ako ne i više). Neka su opasnija od drugih. Mene tješi to što mi piše na nalazu u iznimno rijetkim slučajevima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.