Trudnoca - indukcija?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • linead1

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Jucer sam zaprimljena u bolnicu na patologiju trudnoce, 39+6, sa sumnjom na gestacijski dijabetes (OGTT nije raden, prvi nalaz krvi 5.1, drugi 2.5, primarna ginekologinja smatrala da nema potrebe za pregledom, dobila samo 10 kg u trudnoci) i to radi indukcije danas (na njihov termin, termin po mojoj ginekologinji sutra) a koju indukciju je predlozila doktorica u TA jer po njezinome “previse je plodne vode” i to je najbolja opcija, a ja “neznalica” pristala. Dolaze nalazi krvi, glukoza u granicama normale, prilikom prijema ctg je pokazao 3 truda u razmaku od 10 min oko 100, ali nakon toga trudovi su stali, ctg vise ne ocitava nista osim vrlo aktivne bebe i par laganih laznjaka. Od zadnjeg pregleda (prosla 3 dana) otvorila sam se prirodno od vrska prsta na 1 prst, “ako nategnu i 2”, oni zele nastaviti sa indukcijom gelom, prokidanjem vodenjaka i dripom jer “imat cete bebu ujutro u rukama”, ja odbijam i inzistiram otici doma cekati prirodno daljnje otvaranje i trudove (osobno ne volim bolnice i pristala sam na pocetku na indukciju samo radi mogucnosti dijabetesa koji je nalazima krvi iskljucen, zelim da porod krene prirodno sam kad beba odluci sama izaci van, a otvaranje je ionako zapocelo samo). Vijecanjem doktori odlucuju da nema potrebe za indukcijom, beba je malo preko 3 kg, nalazi svi uredni, plodne vode ima dovoljno, i narucuju me na ctg opet za 4 dana, te odlazim iz bolnice “na vlastitu odgovornost” jer su me radi nekih “pravila kuce” zeljeli ostaviti jos kroz noc i otpustiti tek ujutro.

    Moje pitanje je ako ce sve biti u redu sa bebom i plodnom vodom na pregledima, do kad bi, po vasim iskustvima, odbijala indukciju ukoliko porod ne krene sam uskoro, a sigurno ce opet pokusati nagovoriti me?

  • vickivale

    Broj poruka: 352

    Prijavi adminu

    malo mi je nejasno pitanje, ali probat cu…nema potrebe za indukcijom, ideš doma za 4 dana kontrola i super….ako krenu pravilni trudovi unutar ta 4 dana dođes se poroditi u bolnicu a ako ne dođes na dogovoreni pregled i ctg pa po nalazu odluka dalje. Pred kraj trudnoće stvari se znaju brzo mijenjati

    Dvojajcane blizanke 🍒
    [lilypie.com]

  • vickivale

    Broj poruka: 352

    Prijavi adminu

    Tocno, i nemojte zaboraviti da posteljica stari i ima svoj vijek trajanja i nakon nekog vremena ne moze vise suportirati plod… samo polako, kud srece da se sama otvoris, ali ako se nesto zakomplicira, budi pametna

    Dvojajcane blizanke 🍒
    [lilypie.com]

  • linead1

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Smatram da posto su razlozi za indukciju otpali da je bolje da sam doma u miru, bez stresa i cekam da tijelo i  odrade svoje.
    No ako do npr. 42. tjedna sve bude u redu da li ima potrebe forsirati prije ili je ipak to jos u terminu? 
    Naravno ako se sto zakomplicira to je druga stvar. 

  • Avatar Omerta

    Omerta

    Broj poruka: 1479

    Prijavi adminu

    Mislim da je 42 tjedna već puno previše i da ćeš se do tad sigurno prirodno poroditi ili ćeš ići na inducirani. Koja ti je to trudnoća, prva?? Ne brini, možda si sad 1cm, ali kroz par dana se to sve može promjeniti.. Ja sam dan prije poroda bila 4. Doktor čak ni nije forsirao vaginalni pregled, jer bi kao mogao potaknuti otvaranje, al je mene zanimalo kakvo je stanje dole.. Rekao je da imam opciju hoću ostat u bolnici ili ić doma.. Ja odlučila ovo drugo. Odradila čišćenje i svoje trudove do drugog dana pred jutro da nisam ni bila sigurna jel to to.. Došla otvorena 9cm i rodila bez ičega u roku sat vremena.. Druga trudnoća. 40+1.
    Vjerujem da će i kod tebe sve uskoro krenuti prirodno, osjetit ćeš.. I velika je razlika između tvojih prirodnih trudova i dripa i forsiranog otvaranja.. Barem je meni tako bilo. Sretno!!! 

    Be the change you wish to see in the world..


  • linead1

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Da, prva trudnoca je i znam da prvi put ide sve sporije, npr.  mene je mama rodila sa 40+6 dana, a i deckici su lijeniji za izlazak  (mog dragog svekrva rodila sa 41+5 dana). 
    Stvarno bih voljela prve trudove odraditi doma i doci u bolnicu odmah u rodiliste, a ne vise na cekanje i njihove ideje o indukciji, tako da se nadam da ako je otvaranje lagano krenulo da ce trudovi poceti sami uskoro 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.